Форшмак в одеському стилі: секрети приготування чудової закуски для затишного сімейного обіду

Форшмак по-одеськи – рецепт від Микити Моісеєва Фото: smachno

Приготувати справжній одеський форшмак у домашніх умовах зовсім не складно.

Ця чудова закуска активно підійде для щоденного споживання і залишить приємне враження у всіх.

Рецепт смачного форшмаку, яким поділився фіналіст кулінарного шоу “МастерШеф-4”, одесит Микита Моісеєв.

“Кожен має свій варіант форшмаку, так само, як і борщу. Рецепт, яким я з вами ділюсь, моя тітка дізналася ще в 1974 році від Клари Абрамівни, літньої сусідки по комуналці. Частинка Одеси присутня в цьому форшмаку”, – ділиться досвідом кулінар.

На приготування страви знадобиться близько години.

Спосіб приготування форшмаку по-одеськи

Необхідні інгредієнти

оселедець – 200 г;

яйця варені – 2 шт.;

цибуля – 1 шт.;

вершкове масло – 50 г;

оливкова олія – 1 ст. л.;

оцет – 1 ч. л.;

цукор – ½ ч. л.;

перець – за смаком.

Порядок приготування

Спочатку нарізаємо філе оселедця дрібними кубиками.

В блендері змішуємо цибулю, яблуко та варені яйця до однорідної консистенції.

Додаємо вершкове масло та ще раз перемішуємо до однорідності.

Складаємо підготовлений оселедець з отриманою масою з яєць та яблука.

Коригуємо смак, додаючи сіль.

Ваш форшмак із яблуком готовий до подачі.

Цікаво, що форшмак спочатку прийшов з кухні Східної Пруссії, де він був гарячою закускою зі смаженого оселедця. Згодом він трансформувався в холодну закуску, яку ми знаємо сьогодні.

Якщо вам потрібно швидко втамувати голод, спробуйте приготувати легку закуску з баклажанів.

Ця страва є улюбленим перекусом в Італії. Крем з баклажанів готують з запечених до м’якості баклажанів, тертого пармезану, свіжого базиліку, часнику, оливкової олії та солі.