Приготувати справжній одеський форшмак у домашніх умовах зовсім не складно.
Ця чудова закуска активно підійде для щоденного споживання і залишить приємне враження у всіх.
Рецепт смачного форшмаку, яким поділився фіналіст кулінарного шоу “МастерШеф-4”, одесит Микита Моісеєв.
“Кожен має свій варіант форшмаку, так само, як і борщу. Рецепт, яким я з вами ділюсь, моя тітка дізналася ще в 1974 році від Клари Абрамівни, літньої сусідки по комуналці. Частинка Одеси присутня в цьому форшмаку”, – ділиться досвідом кулінар.
На приготування страви знадобиться близько години.
Спосіб приготування форшмаку по-одеськи
Необхідні інгредієнти
оселедець – 200 г;
яйця варені – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
вершкове масло – 50 г;
оливкова олія – 1 ст. л.;
оцет – 1 ч. л.;
цукор – ½ ч. л.;
перець – за смаком.
Порядок приготування
Спочатку нарізаємо філе оселедця дрібними кубиками.
В блендері змішуємо цибулю, яблуко та варені яйця до однорідної консистенції.
Додаємо вершкове масло та ще раз перемішуємо до однорідності.
Складаємо підготовлений оселедець з отриманою масою з яєць та яблука.
Коригуємо смак, додаючи сіль.
Ваш форшмак із яблуком готовий до подачі.
Цікаво, що форшмак спочатку прийшов з кухні Східної Пруссії, де він був гарячою закускою зі смаженого оселедця. Згодом він трансформувався в холодну закуску, яку ми знаємо сьогодні.
Якщо вам потрібно швидко втамувати голод, спробуйте приготувати легку закуску з баклажанів.
Ця страва є улюбленим перекусом в Італії. Крем з баклажанів готують з запечених до м’якості баклажанів, тертого пармезану, свіжого базиліку, часнику, оливкової олії та солі.