Кожен має свій унікальний рецепт борщу.
Суддя проєкту “МастерШеф” Володимир Ярославський ділиться своїми перевіреними рецептами.
“Я завжди готую борщ саме за цим рецептом у своїх ресторанах, на приватних вечірках за кордоном, на офіційних заходах та вдома для родини. І один з моїх секретів – затірка з сала”, – зазначив Ярославський.
Борщ
Інгредієнти:
60 г моркви
100 г цибулі
40 г стеблочка селери
30 г болгарського перцю
50 мл рослинної олії
240 г буряка
380 г томатів пелаті (в власному соці)
5 г яблучного або винного оцту
1500 г (1800 г) бульйону
200 г капусти білокачанної
200 г картоплі
200 г вареної квасолі
лавровий лист, сухий орегано, чорний та духмяний перець, трохи підкопченої паприки та чилі
сіль
20-25 г цукру
50 г сала
20 г часнику
зелень петрушки та цибулі
сметана
Як приготувати
Спочатку необхідно приготувати насичений бульйон. Я нарізаю овочі вручну на півсирники, що допомагає борщу зберегти текстуру, щоб овочі легко помещалися в ложку та не розпливались.
Ставлю бульйон на вогонь і додаю сіль, цукор, лавровий лист, орегано, мелені духмяний та чорний перець, чилі та паприку за бажанням. Довожу до кипіння.
Додаю до бульйону підсмажку з моркви та цибулі і чекаю закипання.
Після цього кладу картоплю, нарізану кубиками 1/1 см, і даю знову закипіти.
Тоді додаю буряк з томатами, відварену квасолю, перемішую та відразу ж додаю капусту.
Готую затірку з сала, подрібнюю сало з часником у блендері. Коли знімаю борщ з вогню, додаю затірку і перемішую, потім доводжу до смаку, додаючи сіль та цукор.
Відставляю і радуюсь смаку вже через 15 хвилин.
Борщ – це смачна та апетитна страва, яка зобов’язана своїм яскравим кольором соковитому і корисному буряку. Багато господинь використовують цей овоч для варіння або смаження разом з іншими інгредієнтами.
Але існує і більш рідкісний спосіб – запікання. Цей метод надає борщу насиченішого смаку та кольору.
Виявляється, коли варений буряк замінити на запечений, його смак стає яскравіше вираженим. Овочі зберігають усі корисні речовини і не розмокають.