Сезон часникових стрілок триває недовго, тому варто скористатися цим шансом і включити їх у своє меню.
Ця проста, ароматна і поживна страва з смажених стрілок і яєць стане відмінним початком літнього ранку.
Приготування займає всього кілька хвилин, має насичений смак і чудово поєднується з хлібом або грінками.
Омлет з часниковими стрілками
Інгредієнти
часникові стрілки – 200 г
яйця курячі – 3 шт.
вершкове масло – 20 г
олія – 2 ст. л.
сіль
свіжий кріп
Приготування
Промийте часникові стрілки під проточною водою, відріжте суцвіття, обсушіть їх паперовим рушником і наріжте шматочками довжиною 1-2 сантиметри.
Промийте кріп і дрібно наріжте.
Посоліть курячі яйця і ретельно збийте виделкою. На розігрітій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте часникові стрілки, посоліть і смажте на середньому вогні, не забуваючи помішувати, протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Потім залийте яйцями і готуйте під кришкою ще п’ять хвилин.
Готову страву можна прикрасити свіжим кропом або тертим сиром.