Гаряче
18 Лип 2025, Пт

Готуємо вечерю суперфіналістки Мастершеф: як смачно поєднати рис з овочами та креветками

Рис з овочами та креветками: смачний рецепт для вечері Фото: скриншот

Якщо вам хочеться чогось смачного, здорового й швидкого, тоді рис з овочами та креветками стане чудовим вибором. Ця страва не вимагатиме багато часу на приготування, але вражає своїм смаком.

Смачна, яскрава, поживна їжа — і все в одній формі, ділиться рецептом суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.

Рис з овочами та креветками

Список інгредієнтів:

Рис (будь-якого виду) – 200 г;

Креветки або курка – 500 г;

Солодкий перець різних кольорів – 3 шт;

Часник – 4 зубчики;

Помідори – 1-2 шт;

Для соусу:

Вершки 20% – 500 мл;

Овочевий, рибний або курячий бульйон – 400 мл;

Томатна паста – 6 ст. л;

Паприка – 1 ч. л;

Сушений базилік – 1 ч. л;

Свіжа або сушена петрушка;

Сіль та перець за смаком;

Тертий сир за бажанням;

Спосіб приготування

На дно форми для запікання викладіть промитий рис. Його краще замочити на годину або залишити на ніч, додайте креветки, помідори, часник та солодкий перець.

Для соусу змішайте вершки, бульйон, томатну пасту та спеції.

Залийте соус у форму і все ретельно перемішайте. При бажанні можна посипати тертим сиром.

Запікайте в розігрітій духовці при температурі 180°C (режим з обдувом) близько 1 години, до утворення золотистої скоринки і повної готовності рису.

Замість креветок можна використати м’ясо або рибу. Будь-який варіант буде смачним.

Після напруженого дня хочеться смачно повечеряти, проте без довгого приготування. Легка вечеря – це не лише про швидкість, а й про корисність.

Ось 10 простих ідей для легких страв, які легко приготувати з доступних інгредієнтів. Ці страви не набридають і неодмінно стануть вашими улюбленими у повсякденному меню.