Ідеальна вечеря для серпневої спеки: готуємо легкий салат з тунцем та авокадо

Салат з тунцем та авокадо: легкий та освіжаючий. Фото: pinterest

У спекотний серпневий вечір стратегія вечері, яка не буде обтяжливою для організму, але буде смачною та насиченою, є ідеальною.

Gazeta.ua пропонує рецептуру легкого салату, що містить білки, свіжі овочі і корисні жири.

Салат “Літній вечір” з тунцем, авокадо та нутом

Цей салат – справжня знахідка в літню пору. Він не вимагає тривалого приготування на плиті, тож ви не будете додатково розігрівати кухню. У ньому поєднуються білки (тунець, нут), корисні жири (авокадо, оливкова олія) та безліч вітамінів із свіжих овочів.

Інгредієнти:

Листя салату (наприклад, мікс салатів, рукола або латук) – 1 пучок

Тунець консервований у власному соку – 1 банка (185 г)

Авокадо – 1 шт. (стигле)

Помідори чері – 10-12 шт.

Огірок – 1 шт.

Нут консервований – 1/2 банки (200 г, промитий)

Червона цибуля – 1/4 шт.

Свіжа зелень (петрушка або кріп) – невеликий пучок

Для заправки:

Оливкова олія – 3 ст. л.

Сік лимона – 1 ст. л.

Діжонська гірчиця – 1 ч. л.

Сіль, чорний перець – за смаком

Як приготувати

Почніть з овочів: листя салату ретельно промийте та порвіть руками. Помідори чері розріжте навпіл, огірок наріжте кубиками, а червону цибулю тонкими півкільцями.

Розпочніть підготовку інших інгредієнтів: авокадо очистіть, видаліть кісточку та наріжте кубиками. З тунця злийте рідину й розімніть його виделкою. Нут промийте під проточною водою.

Приготуйте заправку: в невеликій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, гірчицю, сіль та перець. Ретельно збийте вінчиком, аби соус став однорідним.

Зберіть салат: у великій мисці поєднайте усі підготовлені овочі, тунець, нут та авокадо.

Заправте та подавайте: полийте салат приготованою заправкою і обережно перемішайте. Прикрасьте свіжою зеленою. Подавайте безпосередньо, поки салат залишається свіжим і хрустким.

Ця вечеря не тільки освіжить, але й створить відчуття ситості без тяжкості в шлунку.

Приготувати ідеальне овочеве суфле, яке сподобається як дорослим, так і дітям, зовсім не складно. Це корисна альтернатива звичним запіканкам.

Таке суфле легке, повітряне і, що важливо, його легко приготувати з доступних сезонних овочів.