Якщо ви бажаєте приготувати щось просте, але водночас смачне і вражаюче, спробуйте зробити картопляні гнізда, які ще називають гніздами.
Ця страва не лише радує око своєю зовнішністю, але й дарує насолоду своїми смачними складовими.
Запечена картопля з ніжною грибною начинкою стане чудовою ідеєю для ситної вечері вдома, адже готувати її можна з простих і доступних інгредієнтів. Зберігайте цей рецепт, щоб вразити рідних уже сьогодні.
Картопляні човники з грибами та сиром
Інгредієнти
картопля – 4 шт.
гриби – 300 г;
цибуля – 2 шт.;
сметана – 2 ст. л.;
сир – 100 г;
сіль;
перець;
рослинна олія.
Приготування
Для фарширування підійде велика картопля. Рекомендується її зварити в шкірці заздалегідь і охолодити в холодильнику, аби з неї легше діставати серцевину.
Щоб гнізда вийшли рум’яними, змастіть зовнішні стінки картоплі олією перед запіканням.
Дрібно наріжте цибулю. Виберіть кілька красивих печериць і наріжте 8 тонких пластинок для декору фаршированої картоплі.
Інші гриби подрібніть.
Сир натріть на дрібній тертці. Частину додайте в грибний фарш, а решту використайте для посипки картоплі.
На олії або вершковому маслі обсмажте до золотистості цибулю, додайте гриби. Готуйте з цибулею до випаровування рідини (приблизно 7-10 хвилин). Потім додайте частину сиру.
Введіть 2 ст. л. сметани, посоліть (0,5 ч. л. солі), поперчіть (кілька щіпок). Все перемішайте. Продовжуйте смажити грибний жульєн, помішуючи, ще 2-3 хвилини. Потім зніміть з вогню.
За допомогою чайної ложки вийміть м’якоть картоплі, підсоліть човник і начиніть грибами, посипте сиром, а зверху покладіть скибочку грибочка.
Змастіть деко олією. Викладіть картопляні човники. Запікайте при температурі 200°C близько 20 хвилин до появи золотистої скоринки.
Якщо вам потрібно швидко та смачно приготувати обід або вечерю, грильовані курячі грудки з овочевим салатом і йогуртовим соусом – це ідеальний варіант.
Цей рецепт поєднує легкість приготування, користь для здоров’я та чудовий смак.
Всього кілька простих кроків, і ви зможете насолодитися смачною стравою, яка підходить для всієї родини.