Регулярне споживання кавуна сприяє зволоженню організму, покращує стан шкіри і серцево-судинної системи, а також допомагає контролювати вагу.
Цю інформацію наводять у статті на сайті marthastewart.com, посилаючись на думки дієтологів Міки Сіви та Сьюзен Грілі.
За словами фахівців, кавун містить 92% води, має низький рівень калорійності (46 ккал в одній чашці м’якоті), а також є джерелом мінералів — калію, магнію, фосфору.
Крім того, він багатий на антиоксиданти (вітаміни А, С, лікопін) і амінокислоти (цитрулін, аргінін), які позитивно впливають на роботу серця та покращують тонус кровоносних судин.
Вміст лікопіну у кавуні на 40% вищий, ніж у томатах, що, за словами Грілі, може сприяти нормалізації артеріального тиску та зниженню рівня холестерину.
Дієтологи радять віддавати перевагу свіжому кавуну, а не соку, оскільки під час вичавлювання втрачається значна кількість клітковини.
При цьому експерти попереджають про ризики популярних у соцмережах кавунових дієт, коли протягом кількох днів вживається лише кавун. Такий підхід може призвести до дефіциту корисних речовин і мати короткостроковий ефект.
Шовковиця славиться своїми смачними плодами. Ця ягода є цінним ресурсом, який знайшов широке застосування в харчовій, фармацевтичній, текстильній та інших індустріях, а також в косметології.
Шовковиця містить велику кількість корисних і поживних компонентів, які позитивно впливають на більшість життєво важливих органів. Вона багата на вітаміни, мінерали, антиоксиданти та фітонутрієнти.
Шовковиця покращує функції шлунково-кишкового тракту. Ягоди багаті на харчові волокна, що здатні нормалізувати роботу ЖКТ, покращити функціонування кишківника та знизити ризик появи спазмів і здуття живота. Шовковиця також містить значну кількість заліза, яке рідко зустрічається у фруктах. Високий рівень заліза сприяє профілактиці анемії.