Якщо ви прагнете приготувати не лише смачну, а й корисну вечерю, запіканка з рибою та овочами стане відмінним вибором.
Мова йде про кіш Лорен — класичний французький пиріг з пісочного тіста, який легко готується, але вражає смаком кожного.
Рецепт представила фудблогерка polli_cooking в Instagram.
Кіш Лорен з броколі та червоною рибою
Інгредієнти
Для основи:
110 г вершкового масла
210 г борошна
1 яйце
1/3 ч.л. солі
1/3 ч.л. цукру
Начинка:
350 г форелі
300 г броколі
100 г томатів чері
50-60 г сиру
Для заливки:
4 яйця
100 мл молока
200 мл 15-20% вершків
сіль, прованські трави
Як приготувати
Для основи спершу перетираємо масло з борошном до стану крихти. В окремій мисці розбиваємо яйце, додаємо сіль, цукор, крихту і замішуємо тісто, яке не потрібно довго вимішувати — достатньо сформувати кульку. Загортаємо в пакет і ставимо в холодильник на 20 хвилин.
Рибу нарізаємо на маленькі шматочки, а броколі відварюємо протягом трьох хвилин у киплячій, підсоленій воді.
Після цього виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо його на пергаменті. Тонкий пласт перекладаємо у форму та формуємо основу.
Зверху накриваємо пергаментом, висипаємо будь-яку крупу, щоб підсушена основа була ідеально рівною, і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Після цього дістаємо з духовки, прибираємо пергамент з крупою і викладаємо начинку. Для заливки змішуємо всі інгредієнти і заливаємо нею начинку, а зверху посипаємо тертим сиром.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Кіш — це французька страва, що поєднує хрустке тісто з ніжною начинкою. Він ідеально підходить для ситної вечері.
Пропонуємо вам рецепт смачного кішу, який стане справжньою гордістю вашого столу і порадує всю родину своїм насиченим смаком та ніжністю.