Кращі сири для здоров’я: що варто знати при виборі

Кращі сири для здоров’я: що варто знати при виборі ФОТО: Pixabay

Експерти радять звертати увагу на поживну цінність сиру при виборі здорових варіантів. Важливо оцінювати кількість корисних речовин у кожній порції сиру, зокрема вміст білків, кальцію та пробіотиків.

Ось п’ять видів сиру, які варто додати до свого раціону.

Моцарела – класика з користю

Моцарела не тільки смачна, а й корисна. У кожних 28 гр. цього сиру міститься 6 грамів білка, а також кальцій, фосфор і цинк, важливі для здоров’я кісток. Моцарела має низький вміст насичених жирів і солі, а також корисні пробіотики, що підтримують здорове травлення.

Козячий сир – легкість для травлення

Хоча смак козячого сиру може бути специфічним, його користь очевидна. Цей сир виготовляється з молока, яке містить менше лактози, тому його легше засвоюють люди з лактозною непереносимістю. Жирні кислоти в козячому молоці швидше розщеплюються і не накопичуються в організмі у вигляді жирових відкладень, що сприяє зниженню калорій.

Домашній сир – білковий лідер

Цей смачний і ніжний продукт багатий на білок – одна чашка містить до 24 гр. Це робить домашній сир чудовим вибором для тих, хто хоче наростити м’язову масу або залишатися ситим довше. Крім того, він містить вітаміни групи B, зокрема B12, а деякі бренди додають пробіотики для поліпшення травлення та підтримки імунітету.

Пармезан – смак і користь у кожному шматочку

Пармезан – це концентрат смаку і користі. У 28 гр. міститься 10 грамів білка і 335 мг кальцію. Завдяки низькому вмісту лактози він легко засвоюється, а інтенсивний смак дозволяє насолоджуватись ним в малих кількостях. Однак через високий вміст натрію його слід споживати помірно.

Швейцарський сир – суперфуд для здоров’я

Швейцарський сир відомий завдяки пробіотичній бактерії Propionibacterium freudenreichii, яка допомагає зменшити запалення, боротися з інфекціями і навіть уповільнювати процеси старіння. Окрім того, він багатий на вітаміни B12, кальцій і фосфор, що сприяють підтримці здоров’я кісток.

Якщо вам хочеться чогось легкого, але водночас вишуканого, спробуйте приготувати ліниві вареники з персиками за рецептом відомого одеського шефкухаря Савви Лібкіна.

Це страва, яка поєднує у собі ніжність традиційних вареників та соковитість персиків.

Джерело