Міжнародний день суші: три рецепти, які легко повторити вдома

19 червня святкуємо Міжнародний день суші, які завоювали прихильність гурманів по всьому світу.

Автор: pinterest
 
19 червня світ відзначає Міжнародний день суші: три ідеї, як швидко приготувати вдома

Якщо ви вважаєте, що відмінні суші можливо лише в ресторані, спробуйте приготувати їх самостійно. Це простіше, ніж може здаватися, і навіть цікавіше: ви самі обираєте інгредієнти, експериментуєте зі смаками та подаєте страву так, як подобається.

Gazeta.ua підготувала для вас три рецепти, які можна легко приготувати вдома. Не пропустіть можливість їх спробувати.

Суші-бургер з ніжним крем-сиром

Інгредієнти (на 4 порції):

200 г рису для суші

220 г води

20 г оцту для суші

3 г солі

18 г цукру

8 листів норі

100 г вершкового сиру Exquisa

~250-300 г креветок

1 авокадо

200 г сухарів панко

Кляр:

100 г води

1 яйце

100 г борошна

Як приготувати

Промийте рис, поки вода не стане прозорою. Залийте воду та поставте на сильний вогонь. Коли закипить, накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму та варіть 15 хвилин. Для заправки змішайте оцет, цукор і сіль до отримання однорідної суміші. Готовий рис помістіть у миску, полийте заправкою та обережно перемішайте. Накрийте плівкою та дайте охолонуть до кімнатної температури.

Для кляру змішайте всі інгредієнти до однорідності.

Вологими руками сформуйте круглу паляничку з рису (60 г) та викладіть на лист норі. Нанесіть крем-сир. Я використовувала Exquisa, кремовий сир, вироблений з найкращого фермерського молока. Він має багатий смак, ніжну текстуру та універсальний у використанні. Додайте нарізане авокадо, креветки та накрийте ще однією паляничкою з рису. Змочіть норі водою та загорніть начинку. Візьміть інший лист, змочіть його водою, накрийте, переверніть і сформуйте бургер. Обваляйте у клярі, обваляйте в сухарях і обсмажте в достатній кількості олії до золотистої скоринки. Розріжте бургер навпіл. Подавайте з соєвим соусом та імбиром.

Рол “Філадельфія”

Автор: pinterest
 
Рол "Філадельфія"
Рол “Філадельфія”

Цей рол один з найулюбленіших. Ви можете приготувати його самостійно, без необхідності відвідування ресторану та витрат.

Інгредієнти:

норі – 10 г

лосось – 200 г

крем-сир – 200 г

огірки – 150 г

кунжут – 5 г

круглий рис – 1 ст.

вода – 250 мл

рисовий оцет – 3 ч.л.

цукор – 0,5 ст.л.

сіль – 0,5 ч.л.

соєвий соус – до смаку

Як приготувати

Промийте рис, залийте чистою водою та варіть на сильному вогні до кипіння. Співвідношення води до рису має бути 1:1,5. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму та готуйте 15 хвилин без відкриття кришки.

Для заправки до оцту додайте сіль і цукор, ретельно перемішайте. Очистіть та наріжте огірок смужками. Зніміть рис з вогню і дайте настоятися ще 10 хвилин з закритою кришкою. Полийте рис заправкою та перемішайте, потім дайте охолонути.

Розріжте лист норі на дві половини, обгорніть килимок для ролів харчовою плівкою. Змочіть руки водою та на шорсткий бік листа норі викладіть рис тонким шаром. За допомогою килимка переверніть лист норі рисом унизу. Викладіть на нього крем-сир, огірок або авокадо. Акуратно згорніть рол за допомогою килимка.

На килимку рівним шаром розташуйте філе риби, загорніть заготівлю ролу за допомогою того ж килимка. Змоченим у воді ножем наріжте рол на 6 частин.

Ліниві суші-кульки

Ці суші легко приготувати вдома, а за смаком вони не поступаються покупним.

Інгредієнти:

150 г рису + 250 г води

150 г червоної риби (слабосоленої)

60 г авокадо

2 ст.л вершкового сиру

1 лист норі

кунжут, дрібка солі

1 ч.л цукру

2-3 ст.л рисового оцту

пара крапель гострого соусу (за бажанням)

Час приготування: 25 хв.

Як приготувати

Візьміть рис для суші (або звичайний круглий), промийте кілька разів, щоб вода стала прозорою. Додайте 250 мл води та варіть на малому вогні до готовності. Залиште під кришкою.

Змішайте рисовий оцет, цукор та сіль. Можна трохи нагріти, щоб цукор розчинився. Додайте суміш до рису та добре перемішайте.

Додайте до рису дрібно нарізану рибу, авокадо, 2 ложки вершкового сиру, розімніть лист норі, додайте кунжут і, за бажанням, трохи гострого соусу. Ретельно перемішайте.

Ручками сформуйте невеликі кульки по 30 г. Зверху можна покласти шапочку із вершкового сиру і злегка полити соусом теріякі.

Готово до подачі.

Якщо ви хочете справити враження в азійському ресторані чи на домашній вечірці, важливо знати, як правильно тримати палички та користуватися ними.

Палички – це інструмент, який дозволяє захоплювати як маленькі, так і великі шматочки їжі. Починайте з простих вправ, наприклад, захоплюючи рисове зернятко або скибочку сиру.

Одна з паличок завжди нерухома, а інша – рухлива. Нерухома паличка слугує основою, до якої притискається їжа.