Можуть стати справжньою отрутою: які популярні овочі та фрукти краще не їсти

Названі продукти, які можуть бути небезпечними Фото: pinterest

Не все, що ми вважаємо корисним і безпечним, насправді є таким.

Деякі звичні продукти можуть приховувати небезпеку і в певних умовах становлять серйозну загрозу для здоров’я.

Ключовим є знати, які з харчових продуктів варто вживати з обережністю, повідомляє Характерник Шоу.

Які продукти можуть бути небезпечними

Картопля. Як тільки бульби починають зеленіти, в них виробляється соланін — токсична сполука, здатна викликати нудоту, головний біль та навіть проблеми з травленням. Рекомендується не готувати картоплю із зеленими ділянками, а викидати її.

Помідори. Зелені помідори містять алкалоїди— соланін і томатин, які можуть викликати отруєння. Стебла та листя помідорів також небезпечні, оскільки ця рослина належить до родини пасльонових. Їсти слід лише зрілі плоди, адже вони абсолютно безпечні.

Квасоля. Хоча страви з квасолі є поживними і ситними, вживати цей продукт у сирому або недовареному вигляді небезпечно. Це зумовлено наявністю токсичного білка фітогемаглютині, який нейтралізується тільки при тривалій варці. Тому важливо добре відварювати квасолю, щоб уникнути ризику отруєння.

Яблука. Небезпеку становлять їхні кісточки, які містять амігдалін — субстанцію, що може перетворитися на ціанід у шлунку. Звісно, 2-3 кісточки не є небезпечними, але десяток може стати серйозною загрозою. Тому краще не вживати їх у їжу.

Серпень — ідеальний місяць для підвищення рівня вітамінів та мікроелементів завдяки сезонним фруктам і овочам, які в цей період доступні в великій кількості.

Серед обов’язкових продуктів — помідори, які є стиглими і багатими на вітамін С, калій, вітамін К та фолати.