Звичайні ранкові страви можуть отримати нові смаки, якщо до них додати незвичайні інгредієнти.
Лише кілька добавок здатні перетворити ваш сніданок на справжнє гастрономічне задоволення, яке надихне вас на весь день.
Ось три сніданки, які не тільки задають мood, але й надають енергії на довгий час.
Яєчня по-французьки в хлібі
Звична яєчня набуває особливого смаку, якщо її приготувати за французьким рецептом. В поєднанні зі скоринками свіжого хліба вона стає більш схожою на бутерброд.
Інгредієнти:
2 курячих яйця
2 скибочки хліба
трохи зелені
дрібка солі
20 г масла.
Приготування:
Виріжте м’якуш зі скибочок хліба.
Розтопіть масло на сковороді, обсмажте хліб з обох боків.
Розбийте яйця у виїмку в хлібі. Посоліть і смажте до готовності.
Американські млинці
Якщо звичайні млинці вже набридли, спробуйте американські, які більш відомі під назвою панкейки. Вони готуються всього за 20 хвилин.
Інгредієнти:
250 мл молока
3 ст. ложки олії або 40 г розтопленого масла
1 яйце
4 ст. ложки цукру
1 ч. ложка розпушувача
1/4 ч. ложки солі
170 г борошна
Приготування:
Збийте міксером або вінчиком молоко, яйце і цукор. Додайте масло, яке повинно бути трохи теплим.
Змішайте борошно з сіллю та розпушувачем. Просійте в молочно-яєчну суміш.
Добре перемішайте, щоб досягти однорідної консистенції.
Розігрійте пательню без додачі олії.
Для одного панкейку виливайте на пательню 2 столові ложки тіста. Коли з’являться бульбашки, переверніть млинець. На другій стороні він готується швидше, тому важливо не дати йому пригоріти.
Солоні сирники з зеленню і манкою
Солоні сирники здивують вас своїм смаком. Всі інгредієнти доступні та прості у використанні.
Інгредієнти:
Сир – 500 г.
Яйця – 2 шт.
Манна крупа – 2 ст. ложки.
Пшеничне борошно – 2 ст. ложки.
Сіль – 1 ч. ложка.
Кріп – 30 г.
Петрушка – 30 г.
Олія для смаження.
Приготування:
У мисці збийте яйця віночком до утворення піни.
Додайте яйця до сиру.
Додайте до сиру борошно, сіль і манну крупу, перемішайте до однорідної маси.
Зелені помийте, дрібно наріжте і додайте до тіста.
Сформуйте сирники і обваляйте в борошні.
На сковороді розігрійте олію і обсмажте сирники з обох сторін до золотистої скоринки.
Сніданок, який швидко готується та дарує заряд енергії на цілий день, легко приготувати всього за 20 хвилин.
Ароматна спаржа з яєшнею — ідеальний вибір для ранкового меню. Рецептом поділилася суперфіналістка “МастерШеф” Ольга Рябенко.