Навіщо борошно кладуть у холодильник – корисні поради

Борошно можливо зберігати в холодильнику. Фото: agronews.ua

Зазвичай борошно зберігається у відведеній шафі на кухні.

Проте існує дещо незвичний, але ефективний метод зберігання борошна — у морозильній камері, зазначає Gazeta.ua.

Якщо не дотримуватися умов зберігання борошна, в ньому можуть з’явитися шкідники. Після цього вживати його не можна.

Щоб уникнути цього, варто перевіряти якість борошна вже під час покупки. Рекомендується уважно оглянути упаковку на предмет злипання через вологу або наявності чорних точок, що свідчать про наявність яєць шкідників чи самих жуків.

Виробники зазвичай продають борошно у щільних паперових пакетах, через які важко оцінити якість продукту. Тому потрібно перевіряти цілісність упаковки, термін виготовлення та наявність цвілі. Не меньш важливо звертати увагу на термін придатності.

Якщо дно паперового пакета погано заклеєне, варто протестувати борошно на запах. Борошно повинно бути без гіркого аромату. Якщо він присутній, це означає, що борошно зберігалося неправильно довгий час.

Оптимально зберігати продукт у морозильній камері. Проте не слід забувати про нього. Борошно можна залишити в морозильнику на 3-4 доби, після чого варто вийняти його та зберігати у темному місці.

Зазвичай яйця тримають у холодильнику; це допомагає зберегти їх свіжість на триваліший період.

Проте яйця можна зберігати також і при кімнатній температурі. Однак варто враховувати, що в такому разі термін їх придатності суттєво скорочується.