Навіщо буряки поливають солоною водою: поради городникам

Буряки рекомендується поливати підсоленою водою. Фото: poradnyk.com.ua

При вирощуванні буряків важливо не забувати про добрива. Один із розчинів можна приготувати самостійно.

Це ‒ особливий засіб, який істотно поліпшить смакові якості буряка, відзначає Gazeta.ua.

Мова йде про звичайну підсолену воду. Нею поливають буряки в літній період. Це, зокрема, підвищує цукристість коренеплодів і збільшує вміст поживних речовин у ґрунті.

Солона вода містить хлор і натрій, необхідні для рослин. Ці елементи часто виявляються у складі добрив, але зазвичай їх окремо не вносять, аби не нашкодити культурі.

Підсоленою водою також можна відлякувати шкідників. Після обробки рослин цим засобом, можете захистити їх від попелиці, блішок та гусениць. Крім того, солона вода знезаражує ґрунт, знищуючи бактерії та мікроби.

Для приготування розчину необхідно взяти 1 столову ложку солі без йоду та розчинити її в невеликій кількості води. Потім потрібно додати ще 10 літрів води і ретельно перемішати розчин. Можна також включити літр попелу. Цим розчином поливають самі буряки та землю навколо них.

Протягом вегетаційного періоду, тобто під час активного росту та розвитку буряків, слід вносити підсолену воду щонайменше три рази. Вперше підживлення проводять, коли з’являються перші листки. Другий раз ‒ коли формується плід та листя на поверхні. Третій раз буряки поливають розчином за кілька тижнів до збору врожаю.

Буряк – це дуже корисний овоч, з якого можна приготувати безліч смачних страв. Не всім подобається його смак, і тому деякі люди не включають цей коренеплід у свій раціон.

Але є простий спосіб, який допоможе вирішити цю проблему. Буряк можна не лише варити, а й запікати в духовці. Саме запікання буряка зберігає його корисні властивості, при цьому надаючи кращого та насиченішого смаку.