В середньому, вважається нормою споживати близько двох курячих яєць на добу.
Проте вживання страв із яйцями не веде до значного підвищення рівня ліпопротеїнів низької щільності в крові.
Таким чином, людина може споживати скільки завгодно яєць. Головне, щоб загальна калорійність їжі залишалася в межах норми.
Крім того, важливу роль відіграє метод приготування, зазначають експерти.
Яєчний білок погіршить своє засвоєння організмом, якщо смаження або варіння тривало довго.
Тому рекомендується вживати яйця, приготовані на олії, або некруто. Це найбільш корисні способи приготування яєць.
Втім, їсти круті варені яйця варто якомога рідше, так само як і пересмажену яєчню, яку варто виключити з раціону.
Не слід забувати про кулінарне різноманіття. Ваш сніданок не повинен постійно складатися лише з яєчні.
В іншому випадку існує ризик “зрива”, і калорійність харчування різко зросте.
Протягом тижня рекомендують споживати чуть більше шести смажених яєць. Тобто, бажано, щоб у тижні був хоча б один день “без яєчні”.
В інші шість днів вживання страви можливе, але є ключовий момент: кожного разу яєчня повинна містити тільки одне яйце.