Не варто викидати кавову гущу. За деякими народними повір’ями, її можна застосовувати для ворожіння, але це не єдине її призначення.
Кава виявляється корисною не лише для ворожіння, а й як добриво для кімнатних рослин, для очищення різноманітних предметів і навіть для догляду за тілом, згідно з інформацією Gazeta.ua.
Кавова гуща є чудовим засобом для чищення посуду. Її абразивна текстура дозволяє ефективно усувати навіть найзавзятіший бруд зі сковорідок і кастрюль. Для цього комбінуйте осад кави з содою або милом та теплою водою, нанесіть суміш на губку і натирайте посуд до блиску. Завдяки своїй натуральній жировідштовхувальній властивості, миття чистого посуду стає легшим.
Також каву можна використовувати для усунення неприємних запахів у холодильнику. Достатньо насипати чайну ложку кавової гущі в невелику миску і поставити її у холодильник. Через декілька годин неприємні аромати зникнуть.
Гущу кави варто використовувати також як добриво для кімнатних рослин. Вона ідеально підходить для таких рослин, як троянди, папороті, фікуси, пальми, азалії, аспарагуси та фіалки. Поливати рослини слід лише після висихання верхнього шару грунту. Краще використовувати залишки натуральної кави, аніж розчинної. Натомість, якщо ви вживаєте каву з молоком, така суміш не підійде.
Кофеїн також ефективний для чищення духовок і грилів. Він успішно справляється з жировими залишками та застарілим брудом. Для цього замочіть решітки духовки в теплої води з кавовою гущею на 45 хвилин. Після цього навіть найпристаючіші плями легко відмиються.
Кавова гуща – це ще й чудовий засіб для очищення шкіри голови. Зваріть каву та остудіть її до кімнатної температури, після чого використовуйте для ополіскування волосся, щоб усунути надмірний жир. Нанесіть кавову гущу на шкіру голови та залиште на 20 хвилин, а потім змийте теплою водою. Важливо пам’ятати, що гуща не пасує білявкам або дівчатам зі світлим волоссям.
Кавова гуща допоможе очистити злив від залишків їжі та бруду. Якщо ваша мийниця забилася, спробуйте використовувати кавову гущу, змішану з рідким милом і окропом, замість хімічних засобів.
Як скраб для шкіри, кавову гущу можна комбінувати з морською сіллю. Співвідношення – дві склянки солі на півсклянки гущі. Цей засіб ефективно видаляє омертвілі частинки шкіри та бруд. Кавова гуща також допомагає в боротьбі з целюлітом. Використовуючи скраб кілька разів на тиждень, ви позбудетеся від “апельсинової кірки”.
Ефективно очищує тверді поверхні на кухні: просто змішайте кавову гущу з рідким милом або мильною водою. Цей розчин чудово підходить для дерев’яних поверхонь і плитки.
Коли ви готуєте їжу, часто потрібно чистити та різати цибулю чи часник. Після цього на руках залишається неприємний запах, який важко прибрати. Щоб цього уникнути, змішайте кавову гущу з теплою водою, і цей скраб допоможе усунути всі аромати.
Каву можна також використовувати як добриво, особливо для рослин, що потребують підкисленого ґрунту. Вона є чудовим стимулятором росту. Після споживання кави не забудьте додати гущу до горщиків або на грядки. Вона особливо подобається редису та моркві, тому змішування насіння з гущою перед посадкою поліпшить структуру ґрунту та допоможе боротися зі шкідниками.
Регулярне використання кавової гущі як добрива може значно знизити потребу в хімічних засобах. Однак спершу осад потрібно висушити в духовці або на папері.
З кавової гущі можна створити компост. Додайте до одного літра осаду відро сухої трави або опалого листя, склянку будь-якого органічного добрива та три склянки попелу.
Кавова гуща також підходить для обличчя. Нанесена на ватний диск та прикладена до закритих повік, вона допоможе зменшити набряки та пігментні плями під очима. Кофеїн виступає в ролі тонізувального засобу для шкіри обличчя.
Пити достатню кількість води щодня є вкрай важливим для здоров’я. А тим, хто не уявляє свого життя без кофеїну, слід пам’ятати, що разом із порцією кави корисно випити ще й склянку води. Про щонайменше чотири причини, чому це важливо, розповідає Holrmagazine.
Шоколад споживається людством протягом століть. Історично його вживали в основному у вигляді рідкого какао з какао-бобів. У деяких культурах до какао додавали цукор, молоко, оформляли та почали продавати у формі шоколадних плиток або цукерок. Проте досі немає єдиної думки щодо впливу шоколаду на здоров’я, зазначається в публікації від BBC.