Ніжний крем з яблук на зиму: рецепт від Лілії Цвіт, який додасте в кулінарну скарбничку

Яблучний крем: зберігайте цей приголомшливий рецепт від Лілії Цвіт. Фото: скриншот

Крем з яблук і згущеного молока – це чудовий спосіб зберегти натуральний смак і якість фруктів у домашніх умовах. Цей рецепт простий у виконанні і стане популярним доповненням для десертів, тостів або інших страв у холодну пора року.

Запам’ятайте цей кулінарний шедевр від Лілії Цвіт.

Яблучний крем

Цей крем відмінно підходить для намазування на торти, налисники або можна смакувати прямо з ложки.

Інгредієнти на 6 банок по 0,5 л:

яблука – 3 кг (очищених)

цукор – 1 кг

згущене молоко – 350 г

вода – 100 мл

Процес приготування

Для початку необхідно підготувати яблука: очистіть їх від шкірки, серцевини та наріжте на шматочки.

Після цього посипте їх цукром, перемішайте, накрийте кришкою та доведіть до кипіння. Тушкуйте протягом 20 хвилин, постійно перемішуючи.

Далі ретельно збийте яблука блендером, щоб отримати однорідне пюре.

Додайте сире згущене молоко і знову доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні ще 20 хвилин.

Гарячий крем одразу розлийте у підготовлені стерильні банки і закрийте кришками.

Вершковий сир завжди стане в нагоді для приготування бутербродів, кремів або десертів. Однак мало хто знає, що його можна приготувати з замороженого кефіру.

Слід тримати кефір у морозильній камері, щоб кислий смак вийшов разом із сироваткою. Заморожування кефіру має тривати не менше доби.