Оладки без шкоди для фігури на сніданок: рецепт від переможниці “Зважені та щасливі”

Картопляно-морквяні оладки зі сметаною: рецепт від дієтолога Юлії Науменко Фото: скриншот

Оладки без шкоди для фігури легко приготувати з овочів.

Дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко поділилась рецептом для поживного сніданку з Detox програми на своїй сторінці в Instagram.

Картопляно-морквяні оладки зі сметаною

Інгредієнти

Картопля – 100 г

морква – 50 г

1 сире яйце

твердий сир до 30 % – 20 г

перемелена плющена вівсянка або рисове борошно – 20 г (у сухому вигляді)

спеції за смаком

оливкова олія – 1 ч. л.

сметана – 1 ч. л.

зелена цибуля за смаком

листова зелень – 20 г.

Як приготувати

Натріть картоплю на крупній тертці, відтисніть зайву рідину. Туди ж на крупній тертці натріть моркву та сир. Додайте яйце, вівсянку, спеції. Також можете додати за смаком зелену цибулю. Добре перемішайте. Розігріту сковорідку змастіть оливковою олією і викладіть ложкою оладки.

Підсмажте на повільному вогні до рум’яної скоринки. Після того, як перевернули перший раз оладки, додайте трохи води і накрийте кришкою, вони будуть м’якими.

Викладіть оладки на тарілку, додайте зелень і сметану.

Із початком сезону молодої картоплі українці все більше фантазують зі способами її приготування.

Щойно викопану картоплю нового врожаю можна запікати, смажити, варити. Інколи готують її на вогні. Рецептом смачної молодої картоплі зі сметаною, каперсами та зеленню поділився у соцмережах кулінар Валерій Пономарь.


Джерело