Гаряче
8 Лис 2025, Сб

Правильні способи зберігання фундука: корисні рекомендації

Фундук може зберігатися досить довго, якщо дотримуватись певних умов. Фото: ideas-center.com.ua

Фундук, як і всі інші горіхи, може зберігатися протягом тривалого часу, але для цього важливо створити відповідні умови.

Методи зберігання очищеного і неочищеного фундука відрізняються, стверджує Gazeta.ua.

Не очищений фундук зберігається краще. Тверда оболонка надійно захищає ядро від зовнішніх чинників, що збільшує термін його придатності.

Приміщення, в якому планується зберігання фундука, повинно мати вологість від 10% до 14%. Температура в ньому має коливатись від +3°С до +10°С. Крім того, на горіхи не повинні потрапляти промені сонця, а поруч не слід зберігати продукти з різкими запахами.

Фундук у шкаралупі є придатним для вживання протягом року, а очищений – лише протягом трьох місяців.

Як зберігати фундук без шкарлупи

Зберігати очищений фундук вдома дещо складніше, адже він має схильність вбирати чужі запахи. Вплив вологи та інших факторів може значно зменшити термін його придатності.

Очищений фундук слід зберігати в натуральній упаковці, кращими варіантами є скляний або глиняний посуд з герметичним закриттям. Пластикова тара для цього не годиться.

Як зберігати фундук у шкарупі

Неочищений фундук зберігати набагато легше і термін його придатності буде довшим. Однак перед зберіганням важливо перевірити наявність пошкоджень на оболонці.

Найкраще тримати такі горіхи в мішечках з натуральних волокон у прохолодному місці. Якщо фундук помістити в холодильник, він залишиться придатним впродовж року, у морозильній камері – до трьох років. Зберігати горіхи краще в герметичній скляній або пластиковій тарі.

Волоські горіхи можна вживати в різних формах: використовувати в кондитерських виробах, приготуванні соусів, створенні лікувальних настоянок та багатьох інших стравах.

Головне – знати, як їх зберігати взимку, щоб уникнути псування. Gazeta.ua зібрала кілька корисних порад для правильного зберігання горіхів.