Багато хто недооцінює, наскільки корисною може бути звичайна хурма.
Вона виконуватиме роль натурального антиоксиданту, підтримуючи здоров’я серця, мозку, травної системи та навіть покращуючи стан шкіри, за словами нутриціологині Ольги Морозенко.
Цей плід відмінно поєднується з різноманітними продуктами – і в салатах, і в десертах, і навіть у здорових сніданках.
У салатах:
– з бринзою, дорблю або м’яким козячим сиром – створює ідеальний солодко-солоний баланс;
– з руколою, шпинатом, волоськими горіхами й медово-гірчичною заправкою;
– з куркою або індичкою – додає соковитості та ніжної солодкості;
– з авокадо та огірком – легкий та свіжий перекус.
На сніданок:
– у вівсянці або чіа-пудингу – натуральний солодкий смак без додавання цукру;
– на цільнозерновому тості з вершковим сиром та шматочками хурми;
– у гречаних або вівсяних млинцях із медом;
– у йогурті з горіхами – смачне, ситне і корисне поєднання.
У десертах:
– з корицею, ваніллю і медом – теплота осіннього смаку;
– у запіканках, пирогах або запечена з кисломолочним сиром;
– з темним шоколадом чи какао – контраст, який вражає;
– у смузі з бананом – кремова та солодка насолода без перенасичення калоріями.
Хурма – це маленька радість, поєднуюча смак та користь, що дарує тілу нутрієнти зсередини.
Вибирайте стиглі плоди і уникайте їх вживання натщесерце.
Щоб придбати солодкий і ароматний плід, варто знати кілька простих секретів. Якщо хурма м’яка, це свідчить про її солодкість — просте правило. Твердий плід буде мати терпкий смак.
Якщо хурма терпка і не така солодка, покладіть її на 30 хвилин у морозильну камеру. Вона стане м’якшою, солодшою, а гіркота зникне.
