П’ять продуктів, які не треба мити перед приготуванням

Перелік продуктів, які не варто мити перед готуванням Фото: pinterest

Звичка мити все під краном перед приготуванням здається правильною, але не завжди корисною.

Деякі продукти краще залишити як є. Вода може не тільки не знищити бактерії, а й розповсюдити їх ще більше.

Розповімо, що не варто мити перед готуванням.

Сире м’ясо (курка, яловичина, свинина). Миття не знищує бактерії, а лише розбризкує їх по кухні. Готуйте одразу, термічна обробка вб’є все небезпечне.Через митт м’яса вимиваються природні соки, які надають м’ясу ніжності.

Замість миття краще промокнути курку паперовим рушником: це і безпечніше, і соковитість збереже.

Яйця. їх часто вкривають захисною оболонкою або спеціальним воском на виробництві. Миття порушує захист і підвищує ризик зараження. Тож мити їх можна лише безпосередньо перед використанням, а в інших випадках – протерти сухою серветкою

Гриби. Краще швидко протерти вологою серветкою або щіткою. Вода робить їх водянистими та псує текстуру. Гриби втрачають аромат. Якщо помиєте гриби й залишите їх лежати, зростає ризик плісняви. В разі сильного забруднення – сполоснути швидко і одразу обсушити.

Макарони. Також не варто промивати після варіння. Вода змиває крохмаль, завдяки якому соус краще “прилипає” до пасти. У результаті ви отримуєте “чисті” макарони, до яких нічого не чіпляється. Щоб уникнути злипання – додайте ложку оливкової олії під час варіння або швидко змішайте гарячу пасту з соусом.

Вакуумна риба та морепродукти. Мити не треба зовсім. Виробник уже очистив їх перед пакуванням. Лише зайва волога активує окислення жирів і зменшить термін зберігання.

Більшість з нас любить покуштувати страви з риби. Але після її приготування відчувається неприємний запах.

Щоб запах риби не залишався на руках, не осідав на робочих поверхнях і на кухонних рушниках, а тим більше, щоб він не поширювався по всій квартирі, важливо дотримуватись кількох простих правил при приготуванні продукту.

Джерело