Щоб суп став не лише гарячою першою стравою, а й справжнім гастрономічним досвідом, важливо правильно вибрати спеції.
Деякі приправи можуть посилити смак бульйону, роблячи його більш глибоким, ароматним і насиченим. Додайте дрібку підходящої спеції, і навіть найпростіший суп заграє новими смаками.
Основний набір складається з солі, чорного перцю горошком і меленого. Серед популярних спецій знайдете пряні трави, такі як зерна гірчиці, лаврове листя, петрушка, чабер, кріп, розмарин, часник (сушений або свіжий), тим’ян. Такі ароматичні добавки краще додавати в кінці приготування супу.
Щоб надати особливого смаку, можна використовувати різноманітні спеції та мікси перців, а також хмелі-сунелі.
Для пікантності додайте куркуму, імбир або перець чилі. Естрагон додасть курячому супу пряний відтінок. А для горохового супу рекомендується використати куркуму.
Класичні овочеві супи завжди нейтральні за смаком, тому потребують перцю в певному відношенні. Рекомендується звернути увагу на дрібку каєнського перцю. Ялівець і базилік також можуть підкреслити смакові нюанси.
Деякі спеції здатні покращувати смак кави. Але є одна особлива пряність, яка допомагає не лише розкрити аромат і смак улюбленого напою, а й спалювати калорії.
Дієтологиня Ліза Річардс радить додавати до кави трохи кориці хоча б раз на день. Ця спеція активізує термогенез — природний процес розігрівання організму, що сприяє спалюванню жирових запасів і прискорює метаболізм.