Сезон вишень у розпалі: готуємо французьке клафуті вдома

Клафуті: створюємо ароматну запіканку з соковитими вишнями Фото: скриншот

Сезон вишень – чудовий момент, щоб побалувати себе ніжним французьким десертом, який готується легше, ніж звичайні млинці.

Мова йде про клафуті – ароматну запіканку з соковитими ягодами та ніжним тістом.

Клафуті: французький десерт

Інгредієнти

4 яйця

100 г борошна

100 г цукру

200 г молока

100 г грецького йогурту

500 г вишень або будь-яких інших ягід

дрібка ванілі або ванільний екстракт

Як приготувати

Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси, залийте у форму, змазаною олією, з вишнями. Моя форма має діаметр 26 см.

Випікайте при 180°C з обдувом приблизно 40 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Найкращий смак проявляється, коли десерт ледь теплий або повністю охолоджений.

Полуничне морозиво можна легко приготувати без цукру та зайвих калорій.

Рецептом смачного та корисного десерту, який можна сміливо вживати навіть під час дієти, поділилася дієтологиня Світлана Фус. У його складі – лише натуральні інгредієнти.