Для літнього раціону важливо включати свіжі сезонні овочі.
Не забудьте про баклажани — якщо їх правильно приготувати, вони можуть здивувати яскравими смаковими нотами замість гіркоти.
Цей легкий варіант класичних баклажанів по-пармськи зберігає насиченість смаку, але обходиться без смаження, розповідає Маріанна Вільямс, експертка EatingWell, яка створила свій рецепт приготування баклажанів.
“Скибочки баклажанів спочатку запікаються, а потім укладаються шарами з томатним соусом, моцарелою та пармезаном. Такий спосіб приготування робить страву легшою і кориснішою”, – зазначає Вільямс.
Це ідеальне вегетаріанське основне блюдо, яке чудово поєднується з пастою, хрустким хлібом або легким салатом.
Баклажани в духовці з сиром по-пармськи
Інгредієнти:
2 середні баклажани, нарізані кружальцями товщиною 1,2 см;
4 столові ложки оливкової олії extra virgin (приблизно 60 мл);
1 банка томатного соусу (680 г);
⅓ склянки свіжого базиліка (приблизно 10 г), дрібно порваного, плюс додатково для прикраси;
1,5 ч. л. свіжого орегано;
2 середні зубчики часнику;
170 г моцарели (близько 1,5 склянки);
4 столові ложки тертого пармезану;
¼ склянки панірувальних сухарів (приблизно 15 г).
Приготування
Розігрійте духовку до 230 °C. Встановіть решітки на середній та нижній рівні. Застеліть два великі дека папером для випічки або змастіть антипригарним спреєм. Розкладіть скибочки баклажанів в один шар і змастіть з обох боків 3 ст. л. олії. Запікайте 20 хвилин, перевернувши шматочки та помінявши місцями дека через 10 хвилин.
У мисці змішайте томатний соус, базилік, орегано та часник. Викладіть близько 80 мл соусу на дно великої жароміцної сковороди або форми для запікання. Викладіть половину запечених баклажанів, потім 320 мл соусу, половину моцарели і 1 ст. л. пармезану. Повторіть шари.
Запікайте близько 10 хвилин, поки сир не почне плавитися, а соус не закипить по краях.
У невеликій мисці змішайте сухарі з рештою 1 ст. л. олії та рівномірно посипте зверху. Збільшіть температуру духовки до режиму гриля. Запікайте 3-4 хвилини, поки не з’явиться золотиста скоринка. Зверху посипте 1 ст. л. пармезану, що залишилася.
Перед подачею дайте страві постояти 10 хвилин. За бажанням прикрасьте свіжим базиліком – перед вами ситна та комфортна страва, яка порадує всіх.
На сніданок чудово готувати яєчню. Особливо коли бракує часу, але є всього лише 10 хвилин.
Кулінар Євген Клопотенко представив рецепт, у якому яєчня смажиться з томатами та баклажанами.