У спекотні дні літо немає нічого кращого за прохолодний смузі — смачний, легкий та наповнений вітамінами.
Щоб урізноманітнити ранок або замінити важкий перекус, варто готувати смузі щодня. Випробуйте різноманітні комбінації фруктів, ягід, овочів, зелені та навіть спецій.
Сьогодні пробуємо смузі з полуницею та бананом, а завтра — огірок з м’ятою або персик з йогуртом. Варіантів безліч, і кожен з них подарує вам новий заряд енергії та здоров’я.
Рецептами поділилася суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.
Смузі “Зелений понеділок”
Яблуко зелене – 1 шт
Огірок – 1 невеликий (або ½ великого);
Шпинат – 1 жменя (приблизно 30-40 г);
Вода або кокосова вода – 100 мл (за бажанням)
Лимонний сік – 1 ч.л.
Смузі “Морквяний заряд”
Морква – 1 середня;
Яблуко – 1 шт;
Апельсин – 1 шт;
Вода або апельсиновий сік – 50-100 мл (за бажанням).
Смузі “Енергія тижня”
Буряк (відварений або запечений) – ½ шт середнього;
Селера стебло – 1-2 стебла;
Яблуко – 1 шт;
Вода – 100 мл (або більше для бажаної консистенції);
Лимонний сік – 1 ч.л. (за бажанням).
Смузі “Легкість четверга”
Ківі – 2 шт;
Груша – 1 шт;
Огірок – 1 шт (невеликий);
Вода – 100 мл;
Лимонний сік – 1 ч.л. (за бажанням).
Смузі “Полунична насолода”
Полуниця – 1 склянка (свіжа або заморожена);
Банан – 1 шт;
Молоко – 200 мл (звичайне, рослинне або кокосове – на ваш вибір)
Мед або сироп агави – за бажанням (1 ч.л.).
Смузі “Сніданок вихідного дня”
Лохина або чорниця – 1 склянка;
Йогурт натуральний – 150 мл;
Мед – 1 ч.л. (або за смаком);
Вівсянка – 2 ст.л. (швидкого приготування або замочена на ніч).
Смузі “Ніжна неділя”
Малина – ½ склянки;
Полуниця – ½ склянки;
Йогурт натуральний – 150-200 мл;
Мигдалеве молоко – 100 мл;
Мед – 1 ч.л. (або за смаком).
У розпал літа настав час легких сніданків, які приносять енергію та свіжість. Gazeta.ua пропонує п’ять ідей для смачного ранкового приготування.
Літній смузі з полуницею, бананом та м’ятою не лише освіжає, а й наповнює організм вітамінами та антиоксидантами – саме те, що потрібно в літній ранок.