Швидкий рецепт маринованої капусти: хрумка закуска за 40 хвилин!

Закуска буде готова за 40 хвилин: рецепт маринованої капусти Фото: pinterest

Приготувати мариновану капусту швидко й легко, щоб насолодитися її смаком відразу.

Цей рецепт чудово підходить для тих, хто не бажає чекати декілька днів, але хоче додати до меню смачну й корисну страву. Хрустка та ароматна маринована капуста буде готова до вживання вже за 40 хвилин.

Маринована капуста за 40 хвилин: простий рецепт

Необхідні інгредієнти

1 маленький качан білокачанної капусти

1 морква

3 зубчики часнику

100 мл оцту (6%)

200 мл води

2 столові ложки цукру

1 столова ложка солі

2 лаврові листи

1 чайна ложка чорного перцю горошком

Приготування

Наріжте капусту великими шматками або смужками, натріть моркву на тертці, а часник подрібніть. Усе змішайте в глибокій мисці.

Для підготовки маринаду доведіть до кипіння воду з оцтом, сіллю, цукром, лавровим листом та перцем. Як тільки маринад закипить, зніміть з вогню і дайте трохи охолонути, щоб він не був занадто гарячим.

Залийте теплим маринадом капусту з овочами і ретельно перемішайте. Накрийте миску кришкою або тарілкою та залиште при кімнатній температурі на 30-40 хвилин. За цей час капуста вбере маринад і стане хрусткою та ароматною.

Рожеві пелюстки капусти, які мають популярність серед покупців на ринку, можна легко приготувати вдома.

Неймовірно смачний рецепт, який використовують грузини, обов’язково сподобається. Вони квасять капусту зі свіжою петрушкою, селерою та великою кількістю часнику.