Сезон черешень в Україні офіційно розпочався.
Не пропустіть можливість насолодитися цією солодкою ягодою, оскільки вона надзвичайно корисна для вашого здоров’я.
Черешня може поліпшити сон, зір, функцію мозку, серцеву діяльність та роботу шлунково-кишкового тракту. Але за один раз рекомендується вживати не більше 300-400 г цієї ягоди, радить нутриціологиня Вікторія Трофімова.
Яка користь від черешні?
Черешня є чудовим джерелом клітковини, яка сприяє нормалізації шлунково-кишкового тракту та живить корисну мікрофлору. Крім того, це низькокалорійний десерт — всього 50 ккал на 100 г.
Завдяки високому вмісту калію, черешня позитивно впливає на серцево-судинну систему, а кумарини в її складі допомагають запобігти утворенню тромбів і бляшок у судинах.
Ця ягода багата на антоціани, які підвищують імунні функції та сприяють зниженню рівня холестерину в крові.
У складі черешні є поліфеноли, що покращують діяльність мозку та сповільнюють старіння нейронів, а антоціани активно стимулюють функції мозку незалежно від віку людини.
Черешня сприяє виробленню мелатоніну, гормону сну, що позитивно впливає на якість сну, а завдяки високому вмісту магнію допомагає у боротьбі зі стресом.
У цій ягоді налічується понад 100 антиоксидантів, включаючи такі потужні антиканцерогени, як кварцетин, які здатні зменшити ризик утворення канцерогенів під час обвуглювання продуктів.
Черешня є відмінним джерелом енергії через природні цукри — фруктозу, глюкозу та сахарозу. Завдяки невисокому глікемічному індексу, який коливається від 22 до 30 в залежності від сорту, рівень цукру в крові підвищується повільно.
Цю ягоді справедливо можна вважати вітамінною бомбою, адже вона містить вітаміни А, С, В, Е, К та РР, які позитивно впливають на зір, шкіру та загальний стан організму.
Вишня – не лише смачна літня ягода, а й неймовірно корисна для здоров’я. Вона популярна завдяки високому вмісту вітаміну С та антиоксидантів.
Gazeta.ua дізналася, чому вишня важлива для раціону. Багато експертів вважають, що більш темний колір плоду свідчить про вищу концентрацію антиоксидантів. Темно-червоний колір вишень зумовлений високим вмістом антоціанів — антиоксидантів, які мають безліч корисних ефектів на здоров’я, зокрема, знижують ризик серцевих захворювань.