Гаряче
18 Жов 2025, Сб

Смачний недільний обід: рецепти соковитих млинців із м’ясом у соусі бешамель

Млинці з м’ясом під ніжним соусом бешамель: детальний рецепт від фудблогерки Фото: pinterest

Немає нічого кращого, ніж провести вечерю вихідного дня у колі родини.

Соковиті млинці з начинкою з м’яса, запечені під пухким соусом бешамель, стануть справжнім делікатесом на вашому столі.

Цим рецептом ділиться фудблогерка Наталія Жук.

Млинці з м’ясом під соусом бешамель

Інгредієнти

олія (для смаження)

1 цибулина.

200 г печериць.

1 морква.

500 г м’ясного фаршу.

Сіль.

1 чайна ложка паприки.

Помідор.

3 курячі яйця.

Сіль.

150 г борошна.

400 мл молока.

1 столова ложка олії.

Рослинна олія.

50 г вершкового масла.

40 г борошна.

400 мл молока.

Сіль.

Мускатний горіх до смаку.

150 г твердого сиру.

4-6 помідорів чері.

Трохи кропу.

Як приготувати

Спершу обсмажуємо одну цибулину. Потім додаємо нарізані гриби печериць, натерту на крупній тертці моркву та 500 г м’ясного фаршу. Тушкуємо до напівготовності. Додаємо сіль за смаком і чайну ложку паприки.

У фіналі до цієї маси додаємо нарізану кубиками 1 помідор. Готуємо ще 2-3 хвилини.

В окремій мисці збиваємо 3 яйця, додаємо сіль, всипаємо борошно, молоко та столову ложку олії.

Тісто ретельно перемішуємо і випікаємо з нього млинці.

На кожен готовий млинець кладемо начинку, обережно загортаємо і викладаємо в форму.

Повторюємо процес із усіма готовими млинцями.

Тепер готуємо соус: на сковороді розтоплюємо 50 г вершкового масла, додаємо борошно, трішки обсмажуємо, потім вливаємо молоко і готуємо на маленькому вогні до загущення.

В кінці додаємо сіль і мускатний горіх, перемішуємо і виливаємо соус на млинці.

Зверху посипаємо натертим твердим сиром і запікаємо в розігрітій до 180°C духовці 10-15 хвилин.

Прикрашаємо половинками помідорів чері та кропом. Нарізаємо та насолоджуємося! Це дуже смачно.

Якщо хочете швидко та смачно приготувати обід чи вечерю, грильовані курячі грудки з овочевим салатом та йогуртовим соусом – це ідеальний вибір.

Цей рецепт поєднує в собі легкість приготування, користь для здоров’я та неперевершений смак. Кілька простих кроків — і ви зможете насолоджуватися чудовою стравою, що підійде для всієї родини.