Для підтримки серцевої діяльності важливо починати ранок із корисного сніданку.
Кардіологи рекомендують обирати страви, які не навантажують судини, стабілізують рівень холестерину й забезпечують тривале відчуття ситості.
Сніданок повинен бути багатим на поживні речовини та клітковину, щоб надати енергію на весь день.
“Мій улюблений сніданок – це вівсянка. Цей продукт я рекомендую як здоровий сніданок”, – зазначає кардіолог з Денвера, штат Колорадо Ендрю Фрімен.
Ідеальним варіантом є чашка вівсянки, приготованої на воді, замість молока або вершкового масла, що дозволяє знизити калорійність.
Лікар радить додавати ягоди, насіння льону та волоські горіхи, які славляться своїми корисними властивостями і містять багато клітковини. Проте, слід уникати вівсянки швидкого приготування, оскільки вона більш оброблена і часто містить доданий цукор та ненатуральні інгредієнти.
Вівсянка багата на вітаміни й мінерали. За даними Міністерства сільського господарства США, одна склянка вареної вівсянки містить приблизно 1,8 міліграма вітаміну B1, відомого як тіамін, необхідного для енергетичного обміну та нормальної функції нервової системи.
Чашка вівсянки такожо має близько чотирьох грамів харчових волокон і менше одного грама загального цукру. Згідно з даними Американської асоціації серця, вівсянка містить бета-глюкан – тип харчових волокон, які покращують підтримку здорового рівня холестерину та знижують рівень глюкози в крові. Окрім зниження ризику серцевих захворювань та діабету, бета-глюкан також сприяє розвитку корисних кишкових бактерій та загальному здоров’ю кишківника.
Знижена кислотність шлунка може полегшити симптоми печії та сприяти покращенню роботи травної системи. Правильно підібраний раціон здатен допомогти організму м’яко знизити рівень кислотності, зменшити подразнення слизової оболонки та відновити функціонування шлунково-кишкового тракту.
Банани володіють природною лужною дією, що допомагає нейтралізувати шлункову кислоту. Вони також захищають слизову оболонку шлунка. А вівсянка добре вбирає кислоту та захищає стінки шлунка. Це чудовий варіант для сніданку для тих, хто страждає від печії.