Коли стандартні яєчні набридли, і ви хочете вразити себе та рідних, спробуйте приготувати “Хмарні яйця”.
Ця неймовірно легка, ніжна та приваблива страва гармонійно поєднує в собі суфле з поживністю яйця та кремовістю авокадо. Вона ідеально підходить для тих, хто цінує здорове харчування, швидкість приготування та оригінальні рецепти.
Gazeta.ua пропонує вам спробувати рецепт нетрадиційного та корисного сніданку з захоплюючою назвою.
“Хмарні” яйця з авокадо
Інгредієнти (на 2 порції):
Яйця – 4 шт. (бажано свіжі, кімнатної температури);
Авокадо – 1 шт. (дозріле);
Сир фета або будь-який інший м’який сир – 20-30 г (подрібнити);
Свіжа зелень (петрушка, кріп, кінза) – для оформлення;
Сіль, чорний перець – за смаком;
Щіпка паприки або чилі-пластівців – за бажанням, для пікантності.
Покроковий рецепт: готуємо “хмарну” насолоду
Розігрійте духовку до 200°C. Дно деко застеліть пергаментом.
Обережно відокремте жовтки від білків. Кожен жовток вкладіть у маленьку мисочку, а білки помістіть у велику суху миску.
Додайте до білків трішки солі. Збивайте міксером, поки не отримаєте стабільні, щільні піки (як для безе). Білки мають бути настільки густими, щоб не випадали, навіть якщо перевернути ємність.
Сформуйте “хмаринки”. Ложкою обережно розкладіть збиті білки на деко у формі двох-чотирьох “хмаринок”, роблячи в центрі кожної невелике заглиблення для жовтка.
Поставте деко в розігріту духовку на 3-5 хвилин, поки краї білків легенько підрум’яняться.
Обережно дістаньте деко з духовки. У кожне заглиблення в “хмаринці” покладіть жовток. Поверніть деко в духовку ще на 3-4 хвилини, або поки жовток не досягне бажаної консистенції (він має залишатися рідким всередині).
Поки яйця готуються, очистіть авокадо, вийміть кісточку, наріжте тонкими скибочками або розімніть виделкою. Збризніть соком лимона, щоб не потемніло, і додайте трохи солі.
Обережно перекладіть готові “хмарні яйця” на тарілки. Поряд викладіть шматочки авокадо. Посипте сиром фета, свіжою зеленню, чорним перцем та, за бажанням, паприкою.
Втамувати голод можна багатьма способами. Проте шанувальники грузинської кухні однозначно стверджують – лише хачапурі.
Традиційний рецепт вимагає більше часу й зусиль, які не завжди є у запасі. Тому спробуйте лінивий варіант відомого сирного хліба.