Гаряче
8 Сер 2025, Пт

Соковита скумбрія з овочами у духовці: легкий рецепт для ситної вечері

Фото:скриншот

Запечена скумбрія з овочами – це страва, що відзначається поєднанням ніжного смаку риби, користі свіжих овочів та легкості у приготуванні.

Ароматна, соковита та поживна, вона стане відмінним вибором для сімейної вечері, яка точно вразить усіх присутніх.

Скумбрія, запечена з овочами

Складники:

2 філе скумбрії

1/3 ч.л. солі

0,5 ч.л. приправи для риби

2 ст.л. соусу теріякі

2 ст.л. лимонного соку

1-2 ч.л. діжонської гірчиці

картопля + сіль, паприка, олія

помідори чері

цибуля

Інструкція приготування

Картоплю нарізають невеликими шматочками і варять у підсоленій воді до готовності. На філе скумбрії роблять надрізи. Для маринаду змішують сіль, спеції для риби, соус теріякі, лимонний сік і діжонську гірчицю. Рибу щедро поливають отриманою сумішшю.

З паперу для випікання формують човники. До готової картоплі додають паприку і олію, перемішують та викладають у човники. Зверху розкладають нарізану півкільцями цибулю і помідори чері. На овочі укладають замариновану скумбрію.

Запікають у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.

Якщо ви любите готувати страви на грилі, збережіть цей рецепт приготування скумбрії в ароматному маринаді.

Ви не пошкодуєте. Коли спробуєте, вам захочеться готувати таким способом ще. Рецепт поділився шеф-кухар Олександр Огороднік.