Запечена скумбрія з овочами – це страва, що відзначається поєднанням ніжного смаку риби, користі свіжих овочів та легкості у приготуванні.
Ароматна, соковита та поживна, вона стане відмінним вибором для сімейної вечері, яка точно вразить усіх присутніх.
Скумбрія, запечена з овочами
Складники:
2 філе скумбрії
1/3 ч.л. солі
0,5 ч.л. приправи для риби
2 ст.л. соусу теріякі
2 ст.л. лимонного соку
1-2 ч.л. діжонської гірчиці
картопля + сіль, паприка, олія
помідори чері
цибуля
Інструкція приготування
Картоплю нарізають невеликими шматочками і варять у підсоленій воді до готовності. На філе скумбрії роблять надрізи. Для маринаду змішують сіль, спеції для риби, соус теріякі, лимонний сік і діжонську гірчицю. Рибу щедро поливають отриманою сумішшю.
З паперу для випікання формують човники. До готової картоплі додають паприку і олію, перемішують та викладають у човники. Зверху розкладають нарізану півкільцями цибулю і помідори чері. На овочі укладають замариновану скумбрію.
Запікають у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин.
Якщо ви любите готувати страви на грилі, збережіть цей рецепт приготування скумбрії в ароматному маринаді.
Ви не пошкодуєте. Коли спробуєте, вам захочеться готувати таким способом ще. Рецепт поділився шеф-кухар Олександр Огороднік.