Не всі продукти варто зберігати в холодильнику.
Деякі з них не підходять для сирого та вологого середовища, згідно з думкою експертів з харчування.
Ось чотири продукти, які можуть стати токсичними при зберіганні в холодильнику.
Часник
У прохолодному середовищі часник швидко піддається цвілі.
Головки часнику мають низький рівень кислотності, що може призвести до розвитку Clostridium botulinum, збудника ботулізму.
Цибуля
Багато людей кладуть у холодильник половину цибулини, проте цього робити не слід. Крохмаль перетворюється на цукор, і цибуля покривається токсичною цвіллю.
Імбир
На імбирі також швидко утворюється цвіль, що пов’язана з ризиком ниркової та печінкової недостатності.
Рис
Мова йде про приготований рис. Багато людей зберігають його у холодильнику, вважаючи, що це зменшує рівень холестерину та цукру в крові. Але насправді рис є одним з продуктів, які найбільше схильні до цвілі. Якщо ви плануєте зберігати його в холодильнику, робіть це не більше 24 годин.