Фарш є справжнім рятівником для зайнятих господинь, коли часу обмаль, а потрібно швидко приготувати вечерю для родини після активного дня.
Існує безліч рецептів, в яких фарш виступає головним інгредієнтом. Пропонуємо три ідеї, які збагатять ваше меню.
Картопляна запіканка з фаршем

Інгредієнти:
1,5 кг картоплі;
1/4 пачки вершкового масла (50 г);
1 яйце;
0,5 кг фаршу;
200 г цибулі;
3 зубчики часнику;
100 г твердого сиру;
0,5 ч. л. солі для фаршу + сіль за смаком для картоплі;
олія.
Спосіб приготування:
Картоплю очистіть і відваріть (соліть наприкінці варіння), потім помніть. Подрібнене цибулю змішайте з фаршем, додайте сіль, обсмажте на олії, в кінці покладіть подрібнений часник.
Остигле пюре змішайте із сирим яйцем. У форму для запікання викладіть половину пюре, потім фарш, а зверху – іншу частину пюре. Присипте натертим сиром. Випікайте в духовці приблизно 20 хвилин при 200°С.
“Гнізда” з фаршу

Інгредієнти:
500 г фаршу;
1 цибулина;
1 яйце;
сіль і чорний мелений перець;
“гнізда” з макаронів – 8-10 шт.;
соняшникова олія;
1 зубчик часнику;
твердий сир;
зелень.
Для соусу:
180 г сметани;
1 ст. л. томатної пасти;
300 мл гарячої води;
сіль;
сушений базилік (за бажанням).
Спосіб приготування:
Фарш змішайте з подрібненою цибулею, додайте яйце, сіль, перець, ретельно перемішайте. Зробіть фрикадельки розміром під макаронне “гніздо”. Макаронні “гнізда” викладіть на сковорідку з олією. Зверху покладіть фрикадельки.
Для соусу змішайте сметану, томат-пасту і воду, посоліть, додайте базилік (за бажанням), перемішайте. Залийте на сковорідку, готуйте під кришкою 20-25 хвилин. Наприкінці приготування посипте натертим сиром, подрібненим часником і зеленню. Знову накрийте кришкою на кілька хвилин, щоб сир розплавився.
Закритий пиріг з фаршем

Інгредієнти:
1 склянка кефіру;
2 яйця;
1 склянка борошна;
0,5 ч. л. солі;
0,5 ч. л. соди.
Для начинки:
300 г фаршу;
1 цибулина;
сіль, чорний мелений перець (інші спеції).
Спосіб приготування:
У кефір додайте соду, перемішайте і дайте постояти 5 хвилин. Потім посоліть, розбийте яйце і всипте борошно. Усе ретельно перемішайте. Фарш змішайте з подрібненою цибулею та обсмажте.
Форму для випічки вистеліть пергаментом і викладіть половину тіста. Зверху розкладіть фарш і рівномірно розподіліть. Потім акуратно залийте залишком тіста.
Посипте за бажанням кунжутом. Випікайте в попередньо розігрітій до 180°С духовці приблизно 40 хвилин.
Бризолі з фаршем та сиром готувати зовсім не складно і з невеликими витратами. Це страва, яка завжди вдається. Ніжні млинці, соковита м’ясна начинка та розплавлений сир створюють ідеальне поєднання смаків.
Такий перекус не тільки ситний і поживний, а й відмінно підходить для сімейного обіду.