Гаряче
19 Вер 2025, Пт

Страви з фаршу: три прості рецепти на швидку руку, коли бракує часу

Фото: pinterest

Фарш є справжнім рятівником для зайнятих господинь, коли часу обмаль, а потрібно швидко приготувати вечерю для родини після активного дня.

Існує безліч рецептів, в яких фарш виступає головним інгредієнтом. Пропонуємо три ідеї, які збагатять ваше меню.

Картопляна запіканка з фаршем

Автор: pinterest

Картопляна запіканка з фаршем: подача
Картопляна запіканка з фаршем: подача

Інгредієнти:

1,5 кг картоплі;

1/4 пачки вершкового масла (50 г);

1 яйце;

0,5 кг фаршу;

200 г цибулі;

3 зубчики часнику;

100 г твердого сиру;

0,5 ч. л. солі для фаршу + сіль за смаком для картоплі;

олія.

Спосіб приготування:

Картоплю очистіть і відваріть (соліть наприкінці варіння), потім помніть. Подрібнене цибулю змішайте з фаршем, додайте сіль, обсмажте на олії, в кінці покладіть подрібнений часник.

Остигле пюре змішайте із сирим яйцем. У форму для запікання викладіть половину пюре, потім фарш, а зверху – іншу частину пюре. Присипте натертим сиром. Випікайте в духовці приблизно 20 хвилин при 200°С.

“Гнізда” з фаршу

Автор: pinterest

"Гнізда" з фаршу: подача
“Гнізда” з фаршу: подача

Інгредієнти:

500 г фаршу;

1 цибулина;

1 яйце;

сіль і чорний мелений перець;

“гнізда” з макаронів – 8-10 шт.;

соняшникова олія;

1 зубчик часнику;

твердий сир;

зелень.

Для соусу:

180 г сметани;

1 ст. л. томатної пасти;

300 мл гарячої води;

сіль;

сушений базилік (за бажанням).

Спосіб приготування:

Фарш змішайте з подрібненою цибулею, додайте яйце, сіль, перець, ретельно перемішайте. Зробіть фрикадельки розміром під макаронне “гніздо”. Макаронні “гнізда” викладіть на сковорідку з олією. Зверху покладіть фрикадельки.

Для соусу змішайте сметану, томат-пасту і воду, посоліть, додайте базилік (за бажанням), перемішайте. Залийте на сковорідку, готуйте під кришкою 20-25 хвилин. Наприкінці приготування посипте натертим сиром, подрібненим часником і зеленню. Знову накрийте кришкою на кілька хвилин, щоб сир розплавився.

Закритий пиріг з фаршем

Автор: pinterest

Закритий пиріг з фаршем: подача
Закритий пиріг з фаршем: подача

Інгредієнти:

1 склянка кефіру;

2 яйця;

1 склянка борошна;

0,5 ч. л. солі;

0,5 ч. л. соди.

Для начинки:

300 г фаршу;

1 цибулина;

сіль, чорний мелений перець (інші спеції).

Спосіб приготування:

У кефір додайте соду, перемішайте і дайте постояти 5 хвилин. Потім посоліть, розбийте яйце і всипте борошно. Усе ретельно перемішайте. Фарш змішайте з подрібненою цибулею та обсмажте.

Форму для випічки вистеліть пергаментом і викладіть половину тіста. Зверху розкладіть фарш і рівномірно розподіліть. Потім акуратно залийте залишком тіста.

Посипте за бажанням кунжутом. Випікайте в попередньо розігрітій до 180°С духовці приблизно 40 хвилин.

Бризолі з фаршем та сиром готувати зовсім не складно і з невеликими витратами. Це страва, яка завжди вдається. Ніжні млинці, соковита м’ясна начинка та розплавлений сир створюють ідеальне поєднання смаків.

Такий перекус не тільки ситний і поживний, а й відмінно підходить для сімейного обіду.