Ситний обід: три азіатські страви, які приємно вразять гостей

Азіатська кухня славиться своїми ситними стравами, які, незважаючи на незвичність, можуть бути приготовані вдома. Відкрити для себе цей світ смаків пропонує Gazeta.ua.

Місо-суп з грибами і тофу

Автор: edimdoma.ru
 

Список інгредієнтів:

1,25 л курячого бульйону

3 ст. л. темної пасти місо

1 середня морква

5 середніх шампіньйонів

1/2 склянки замороженої кукурудзи

100 г зеленого горошку

2 жмені шпинату, бажано молодого

4 пера зеленої цибулі

120 г тофу

Спосіб приготування:

Моркву нарізати соломкою, а гриби – тонкими пластинками. Залити кукурудзу окропом на 3 хвилини, потім злити.

Горошок нарізати шматочками завдовжки 1,5 см, зелену цибулю – кільцями. Листя шпинату порвати на частини. Тофу нарізати кубиками.

У великій каструлі довести бульйон до кипіння на середньому вогні. Відлити 1/2 склянки в миску, додати місо і ретельно перемішати до повного розчинення.

Додати в каструлю моркву, гриби і кукурудзу і варити 3 хвилини. Потім додати горошок, шпинат і цибулю, варити ще 1 хвилину.

Зменшити вогонь, влити розведену місо-пасту і варити 5 хвилин, не допускаючи кипіння.

Додати кубики тофу і прогрівати в супі 1 хвилину. Розлити суп по тарілках і подавати.

Пряний китайський салат з куркою і кунжутом

Автор: segodnya.ua
 

Список інгредієнтів:

1 середня морква

Половина великої пекінської капусти

Половина пучка кінзи або петрушки

1 ст. л. чорного кунжуту

1 ст. л. білого кунжуту

35 г кешью

200 г курячого філе

2 ст. л. соєвого соусу

2 ст. л. білого винного оцту

2 см кореня імбиру без шкірки

2 ст. л. оливкової олії

1,5 ч. л. кунжутної олії

2-3 пера зеленої цибулі

Процес приготування:

Для заправки змішати соєвий соус, оцет, олію і сіль, додати подрібнену цибулю та тертий імбир. Дати настоятися, поки готуються інші інгредієнти.

Тонко натерти очищену моркву. Пекінську капусту і зелень порізати. Варене куряче філе розділити на великі шматки.

Овочі і курятину викласти у велику салатницю, додати кунжут і кешью, залити заправкою та перемішати.

Рисова локшина

Автор: russianfood.com
 

Список інгредієнтів:

100 г рисової локшини

200 г кальмарів

100 г солодкого перцю

100 г моркви

100 г червоної цибулі

3-4 зубчики часнику

1/2 лайма

20 мл олії

1/2 стручка гострого перцю

2 пера зеленої цибулі

1 ч. л. кунжуту

2-3 ст. л. соєвого соусу

1 ст. л. рибного соусу

3-4 гілочки кінзи

Спосіб приготування:

Рисову локшину замочити у воді на 20 хвилин.

Цибулю, моркву і гострий перець нарізати соломкою.

У сковороді розігріти олію з часником, потім додати кальмарів і гострий перець. Після 5 хвилин додати всі овочі.

Додати соуси та цедру лайма, перемішати і варити ще 5 хвилин.

Віджати локшину і додати до овочів, вимкнути плиту та дати настоятися 3 хвилини.

Перед подачею нарізати зелену цибулю і кінзу для оздоблення страви та посипати кунжутом.

У сезон помідорів можна приготувати чудову закуску. Вона має пікантний смак завдяки гострому перцю, часнику і зелені. Іноді до неї додають терту моркву.

Необхідно маринувати не менше 8 годин, щоб помідори просочилися ароматом і смаком заправки.