В Україні завершується реалізація тепличних огірків, а їхні ціни продовжують швидко зростати.
Виробники щодня підвищують ціни, реагуючи на зменшення пропозиції. Про це інформують аналітики проєкту EastFruit.
Згідно з даними експертів, наразі господарства готові продавати тепличні огірки за ціною 100-120 грн/кг в залежності від якості і обсягів постачання. Це приблизно на 12% дорожче, ніж минулого тижня.
“Зростання цін у цьому секторі зумовлено різким зменшенням пропозицій огірків від місцевих виробників. Частина з них вже завершила свій сезон, а інші поставляють лише незначні обсяги”, – зазначається в доповідях.
Експерти повідомляють, що попит на відкритому ринку залишається високим, що і сприяє подальшому зростанню цін.
“В умовах нинішнього дефіциту тепличні господарства вдається реалізовувати продукцію в середньому на 12% дорожче, ніж у аналогічний період минулого року”, – підкреслили фахівці.
Виробники не виключають, що тренд на зростання цін може зберегтися і далі, якщо дефіцит огірків на ринку не буде компенсовано новими надходженнями.
В Україні ціни на моркву різко падають. Причиною стало зростання пропозиції через активну збиральну кампанію та низький попит на внутрішньому ринку.
Виробники зараз змушені реалізовувати моркву по 6-13 грн/кг ($0,15-0,32/кг) залежно від якості і обсягів партій, що приблизно на 15% менше, ніж тиждень тому.
