Після періоду деякої стабільності, ціни на моркву в Україні почали значно знижуватись.
Основною причиною цього стало збільшення пропозиції в умовах активного збору врожаю та зниженого попиту на внутрішньому ринку. Про це йдеться в аналітичному звіті EastFruit.
В даний момент постачальники змушені реалізовувати моркву за цінами від 6 до 13 грн за кг ($0,15-0,32/кг) в залежності від якості та обсягів партії, що приблизно на 15% нижче, ніж тиждень тому.
Фермери зазначають, що вже кілька тижнів на ринку спостерігається надлишок продукції, а продажі йдуть повільно та обмеженими партіями. В результаті середня ціна на моркву в Україні на 35% нижча, ніж на початку осені 2024 року.
Виробники не очікують швидкого підвищення цін, адже пропозиція коренеплодів продовжує зростати.
Виробники тепличних огірків в Україні цього тижня підвищили роздрібні ціни на свою продукцію.
Як зазначають самі виробники, підвищення цін зумовлене збільшенням попиту на фоні зменшення пропозиції на внутрішньому ринку.
Наразі українські тепличні комбінати оголошують ціни на огірки в межах 25-45 грн/кг ($0,61-1,09/кг), що в середньому на 19% вище, ніж наприкінці минулого робочого тижня.