Український бренд сублімованої їжі “Харчі” ТМ нещодавно випустив нову лінійку субліматів під назвою XL.
Нова сучасна упаковка субліматів має дві функції: у ній можна як готувати, заливаючи окріп у пакет, так і їсти прямо з нього. Отвори під пальці – це запатентований винахід в Україні, який дозволяє уникнути опіків під час приготування та споживання їжі.
Термін зберігання субліматів – три роки, і це досягається не консервантами, а завдяки використанню поглинача кисню всередині пакета, який видаляє кисень з нього.
Страви готуються, як звичайні на кухні, а потім проходять тривалий процес дегідратації за низької температури у вакуумі – це і є процес сублімації, який на сьогодні є найсучаснішим способом консервування готової їжі.
Уся лінійка XL збільшена на 20% за вагою. Виробник “Харчі” ТМ стверджує, що це покращення дозволить розширити асортимент перших і других страв із гарніром, які задовольнять, зокрема, військових ЗСУ, котрі мають великі фізичні навантаження під час війни.
Український борщ – це не просто страва, це символ національної кухні, який має глибокі історичні та культурні корені.
Gazeta.ua розповіла, чому саме борщ називають борщем і які аргументи стоять за цією назвою.