Літо — це пора спекотних днів, коли організм потребує прохолоди і швидко втрачає вологу. Першим бажанням у спеку є втамування спраги.
Вода — найпростішій спосіб помітити спрагу. Але іноді хочеться освіжити себе чимось смачним. Отже, спробуйте ароматні напої, що їх можна легко приготувати вдома.
Gazeta.ua пропонує вам три рецепти літнього чаю.
Чай з базиліком та малиною
Інгредієнти: свіжі листя базиліку, свіжа малина, чорний або зелений чай, мед (за смаком).
Приготування: заваріть чорний або зелений чай традиційним способом. Додайте кілька свіжих листків базиліку та кілька ягід малини в чашку. Додайте мед за смаком. Насолоджуйтеся ароматами та смаками цього освіжаючого чаю.
Лавандовий лимонний чай
Інгредієнти: сушена лаванда, свіжий лимонний сік, мед, чорний або зелений чай.
Приготування: заваріть чорний або зелений чай. Додайте сушену лаванду за смаком. Введіть свіжий лимонний сік та мед за власним бажанням.
Зберіться з рідними та друзями в затишній атмосфері і насолоджуйтеся цим ароматним напоєм.
М’ятно-лимонний мохіто-чай
Інгредієнти: свіжі листя м’яти, лимонний сік, цукор або мед, зелений чай, лимон, лід.
Приготування: заваріть зелений чай звичним способом. Додайте кілька свіжих листків м’яти, сік з половини лимона та цукор або мед за смаком. Додайте кубики льоду для охолодження. Прикрасьте скибочками лимона та листям м’яти. Насолоджуйтеся освіжаючим і ароматним смаком цього чаю, який нагадує класичний мохіто, але без алкоголю.
Щоб підтримувати водний баланс влітку, варто не лише вживати багато води, але і “харчуватися” нею. Для цього підійдуть літні овочі та фрукти. Ви можете споживати їх окремо або додавати у воду, наприклад, малину або полуницю.
Серед найводяніших овочів можна відзначити огірки, які мають 96% води, а також високий вміст заліза, вітамінів К та В6. Айсберг-салат містить також 96% води, при цьому він низькокалорійний. Полуниця на 92% складається з води і є багатою на клітковину та вітамін С.