Томатна вівсянка — непередбачуване, але смачне поєднання солоного варіанту звичної каші, яке здивує навіть тих, хто звик до солодких сніданків. Вона об’єднує кремову текстуру вівсянки з яскравим смаком томатів, зелені та спецій.
Цей варіант прекрасно заряджає енергією, добре насичує і ідеально підходить для любителів кулінарних експериментів.
Томатна вівсянка
Інгредієнти
Вівсяні пластівці – 50 г
Помідор – 1 шт
Томатна паста – 20 г/1.3 ст.л
Яйця курячі – 1 шт
Оливкова олія – 3 мл/0.2 ст.л
Пармезан – 10 г
Кінза свіжа – 8 г
Приготування
Зваріть вівсянку у воді до стану майже готовності.
Помідори наріжте кубиками. На розігрітій сковороді обсмажте помідори з олією 2-3 хвилини.
Додайте томатну пасту, перемішайте, і тушкуйте ще 1-2 хвилини.
Готову вівсянку перекладіть в сковороду до помідорів, перемішайте, додайте сіль і перець за смаком.
Приготуйте яйце пашот: у киплячу воду додайте трохи оцту, створіть вир і обережно вбийте яйце, варіть 2-3 хвилини.
Викладіть вівсянку на тарілку, посипте тертим пармезаном, зверху додайте яйце пашот і трохи кінзи.
Вівсянка багата на вітаміни та мікроелементи, клітковину, залізо та антиоксиданти. Ця крупа має низький глікемічний індекс, що робить її корисною для крові та фігури.
Бета-глюкан, що міститься у вівсі, нормалізує рівень холестерину в крові та знижує ризик серцевих захворювань. Він сприяє зростанню корисних бактерій у шлунку, діючи як живлення для мікробів і забезпечуючи тривале відчуття насичення.