Вівсянка по-новому: томатна версія, яка точно здивує смаком

Вівсянка з томатами: зберігайте ідею для корисного сніданку Фото: pinterest

Томатна вівсянка — непередбачуване, але смачне поєднання солоного варіанту звичної каші, яке здивує навіть тих, хто звик до солодких сніданків. Вона об’єднує кремову текстуру вівсянки з яскравим смаком томатів, зелені та спецій.

Цей варіант прекрасно заряджає енергією, добре насичує і ідеально підходить для любителів кулінарних експериментів.

Томатна вівсянка

Інгредієнти

Вівсяні пластівці – 50 г

Помідор – 1 шт

Томатна паста – 20 г/1.3 ст.л

Яйця курячі – 1 шт

Оливкова олія – 3 мл/0.2 ст.л

Пармезан – 10 г

Кінза свіжа – 8 г

Приготування

Зваріть вівсянку у воді до стану майже готовності.

Помідори наріжте кубиками. На розігрітій сковороді обсмажте помідори з олією 2-3 хвилини.

Додайте томатну пасту, перемішайте, і тушкуйте ще 1-2 хвилини.

Готову вівсянку перекладіть в сковороду до помідорів, перемішайте, додайте сіль і перець за смаком.

Приготуйте яйце пашот: у киплячу воду додайте трохи оцту, створіть вир і обережно вбийте яйце, варіть 2-3 хвилини.

Викладіть вівсянку на тарілку, посипте тертим пармезаном, зверху додайте яйце пашот і трохи кінзи.

Вівсянка багата на вітаміни та мікроелементи, клітковину, залізо та антиоксиданти. Ця крупа має низький глікемічний індекс, що робить її корисною для крові та фігури.

Бета-глюкан, що міститься у вівсі, нормалізує рівень холестерину в крові та знижує ризик серцевих захворювань. Він сприяє зростанню корисних бактерій у шлунку, діючи як живлення для мікробів і забезпечуючи тривале відчуття насичення.