Правильне харчування в подорожах — це не жорсткі обмеження, а спосіб зробити вашу мандрівку комфортнішою, наповненою енергією та задоволенням.
Часто під час подорожей ми можемо випадково переїдати або обирати шкідливі страви через хаотичний графік або відсутність плану. Це може призвести до дискомфорту в шлунку, втоми або навіть надмірної ваги. Щоб цього уникнути, потрібно наперед продумати свій раціон, зазначає “РБК-Україна”.
Оптимальний варіант — це здорові перекуси, що містять білки, складні вуглеводи та клітковину. Це можуть бути свіжі фрукти і овочі, жменька горіхів або насіння, трохи сухофруктів, цільнозернові хлібці з сиром чи арахісовою пастою, а також домашні сендвічі або протеїнові батончики з низьким вмістом цукру.
Якщо у вас є термосумка, візьміть з собою йогурт без цукру, кефір або варені яйця. Це забезпечить тривале насичення і стабільний рівень енергії.
Натомість рекомендується уникати солодких газованих напоїв, чіпсів, фастфуду, шоколадних батончиків та снеків, оскільки вони не лише шкідливі, але й призводять до втоми, спраги та нового голоду вже через годину після вживання.
Здорові перекуси під час подорожі — це шанс залишатися активними, не завдаючи шкоди організму.
Вибір рідини також має важливе значення. Для втамування спраги ми часто звертаємося до різних напоїв: води, газованої води, квасу, соків чи компоту. Головне, щоб вони були охолоджені.
Найкраще відчуття втамування спраги забезпечує звичайна вода. Чудовим варіантом буде мінеральна вода або охолоджений трав’яний чи фруктовий чай.