Як легко очистити сковорідку від жиру та нагару ‒ перевірені методи

Забезпечити чистоту сковорідки від жиру і нагару можна швидше, ніж ви думаєте. Фото: podarynok.com.ua

Серед кухонних труднощів жири та нагар на сковороді займають чільне місце. Побороти їх можна за допомогою сучасних дорогих миючих засобів.

Проте існує кілька простих і надійних варіантів очищення, які зібрала Gazeta.ua.

Сковороду можна очистити і без використання додаткових миючих засобів. Досить налити в неї воду й прокип’ятити протягом 15 хвилин. Після цього необхідно зняти сковорідку з вогню, почекати трохи, а потім з легкістю промити її губкою під проточною водою.

Поширеним методом для видалення нагару є комбінація соди та оцту. Сковороду перевертають, посипають содою і заливають оцтом. Цю суміш слід залишити приблизно на п’ять хвилин. Після цього можна протерти губкою і промити.

Тими ж інгредієнтами також можна усунути жир. В底 сковороди насипають соду, заливають трохи води. Через півгодини додають столову ложку оцту і ретельно промивають.

Для ефективного очищення можна використовувати сіль і картоплю. Сіль повинна бути крупною. Нею посипають дно сковороди, а потім протирають розрізаною картоплиною. Після цього залишається лише промити чистою водою.

Часом плями можуть бути такими проблемними, що жоден з нових розрекламованих засобів не впорається з ними. Особливо це стосується плям від кави, какао або шоколаду. Gazeta.ua підготувала кілька дієвих порад для їх видалення.

Сіль – одна з найвідоміших приправ у кулінарії. Вона є незамінною на кожній кухні. Однак сіль можна використовувати не лише в їжі. Цей продукт виявляється відмінним помічником у домашніх справах. Для побутових цілей краще обирати кам’яну сіль великого помолу без добавок йоду. Gazeta.ua зібрала шість незвичних способів використання солі.