Сало можна використовувати в приготуванні багатьох страв. Важливо, щоб воно було якісним і смачним.
Для визначення якості сала слід звертати увагу на його щільність, пружність і товщину. Gazeta.ua зібрала кілька корисних порад, як придбати хороше сало.
Сало повинно мати рівномірний світло-рожевий відтінок. Добре, коли присутній тонкий прошарок м’яса. Дехто на ринку перевіряє сало за запахом; інколи навіть підпалюють маленький шматочок. Якщо аромат приємний і не дратує, то його можна купувати.
Існує кілька методів перевірки свіжості сала. Найпростішим є проткнення шкірки сірником. Якщо сірник легко проходить, сало свіже. Шкірка повинна бути пружною, а в тому салі, де є значний прошарок м’яса, сірник легко не входить.
Товщина сала буде варіюватися залежно від частини туші, з якої його зняли. На ринку порадять шукати сало з залишками щетини — це свідчить, що свиня вирощувалася без шкідливих домішок.
Сало умовно поділяється на фермерське і домашнє. Фермерське містить більше м’язової тканини, тоді як домашнє — більше сала. Зазвичай, хребтове сало використовується для виготовлення салямі через свою жорстку текстуру, а бічне — для варених ковбас, оскільки воно м’яке і рівномірно розподіляється.
В умовах ракетних обстрілів і бомбардувань Росії українці готуються до зими. Багато хто займається питаннями, як запасти їжу вдома, аби пережити перебої з постачаннями. Одночасно фрукти, овочі та м’ясо повинні зберігатися якомога довше — і в холодильнику, і без нього. Gazeta.ua пропонує поради щодо того, як і що потрібно мати в запасах.