Як правильно зберігати ягоди, щоб вони не псувалися – порада від експерта


Літній сезон — це час для смачних, ароматних ягід, які багаті вітамінами.

Полуниця, чорниця, малина, смородина та інші ягоди часто можна знайти в супермаркетах або на ринках, упакованими в пластикові контейнери з отворами. Придбавши такі ягоди, зазвичай ми відразу кладемо їх у холодильник.

Експерт Еліс Бір зазначила, що ягоди мають пористу структуру, є ніжними і мають тонку шкірку, тому дуже швидко можуть почати псується, розвитку сіро-блакитної плісняви або втрати зовнішнього вигляду, як пише видання Express.

Вона також пропонує кілька порад, як правильно зберігати ягоди для запобігання їх псуванню.

“Секрет полягає в тому, щоб занурити ягоди в миску з чашкою оцту та двома чашками води. Після 10 хвилин перебування в оцтовому розчині, їх потрібно промити, висушити та помістити в контейнер разом з паперовим рушником. Оцет ефективно знищує плісняву на поверхні, при цьому ягоди не набирають оцтового запаху після промивання”, – розповідає вона.

Бір підкреслює, що надзвичайно важливо зберігати ягоди разом із паперовими рушниками, які допомагають утримувати вологу.

Експерт рекомендує розмістити ягоди в неглибокій ємності і накрити її паперовим рушником. При такому способі зберігання ягоди можуть залишатися свіжими до 10 днів.

Також важливо уникати найхолодніших зон холодильника для зберігання ягід. Найкраще розміщувати їх спереду та в центрі, де температура більш м’яка. Це також допоможе вам не забути про їх вжиток, адже вони завжди будуть на видному місці.

Британський шеф-кухар ресторану Parker’s Tavern Трістан Велч ділиться порадами, як зробити черствий хліб знову свіжим.

Його заклад у Кембриджі спеціалізується на приготуванні їжі з низьким рівнем відходів. Він рекомендує, по можливості, не викидати харчові залишки, а знаходити способи їх повторного використання.