Існує безліч продуктів, які водіям не бажано їсти до і під час поїздки, оскільки це може стати причиною сильного дискомфорту.
Спеціалісти пояснюють, що при тривалому сидінні за кермом тиск у черевній порожнині підвищується, і через це травлення сповільнюється, оскільки кишківник зазнає здавлювання.
Також спостерігається гірше відділення жовчі з жовчного міхура, що додатково уповільнює всії травні процеси. Як наслідок, це може викликати здуття, печію і дискомфорт у животі.
Медики рекомендують водіям уникати продуктів, які можуть спричинити навіть легке відчуття печії або здуття, оскільки під час їзди це може посилитися.
Насамперед потрібно уникати гострих і солодких страв, а також газованих напоїв. Лікарі уточнили, що свіжі фрукти і овочі також краще не вживати, адже вони можуть мати сечогінний і проносний вплив.
Gazeta.ua підготувала список продуктів, що можуть вплинути на увагу, концентрацію або загальний стан водія.
Важка або жирна їжа — така їжа може викликати сонливість і знизити енергетичний рівень. Наприклад, фастфуд або їжа з великою кількістю олії.
Продукти з підвищеним вмістом цукру — можуть викликати різкі коливання енергії і швидке зниження концентрації.
Газовані напої — можуть призводити до здуття живота або інших дискомфортних відчуттів.
Алкоголь — безумовно, заборонений, оскільки значно знижує водійські здібності.
Крім того, водіям не слід сильно наїдатися навіть перед тривалою поїздкою. Уповільнення процесів травлення через сидячу позицію може викликати бродіння в кишківнику, здуття, відрижку і сонливість. Також варто пам’ятати, що подорож — це не час для нових експериментів, тож краще вибрати знайомі та перевірені страви.
Далеке водіння може бути виснажливим, і багато водіїв стикаються з проблемою втоми під час керування автомобілем.
Це може призвести до зниження уваги і небезпечних ситуацій на дорозі. Ось кілька порад, які допоможуть водіям залишатися бадьорими та зосередженими під час поїздок.