Наявність антипригарного покриття на сковороді – це очевидна перевага.
Завдяки цьому шару приготування їжі стає значно простішим. Продукти менше прилипають до поверхні, а ризик їх пригорання зменшується, як зазначає pixelinform.
Однак, є і суттєвий недолік – антипригарне покриття піддається ушкодженням. Ця проблема часто виникає під час миття сковорідок.
Сковорода прослужить довгий час, якщо уникати таких помилок:
Відкладання миття на потім
Сковорідки з антипригарним покриттям слід мити відразу після охолодження. Якщо процес миття затримується хоча б на кілька годин, жир та залишки їжі затвердіють.
Вивести таке забруднення буде складно, і вам доведеться терти сковороду, що може пошкодити антипригарне покриття.
Використання порошків або металевих губок
Для миття таких сковородок рекомендується використовувати поролонову губку та гель. Уникати металевих губок, щіток і чистячих порошків.
Надмірні зусилля
Не варто сильно терти сковороду. Якщо на поверхні залишились сухі харчові рештки, наповніть ємність гарячою водою і залиште на близько 30 хвилин. Ця проста процедура допоможе розм’якшити забруднення та полегшити їх видалення.
Старий жир у духовці – одна з найважчих проблем на кухні. Але це здається складним лише на перший погляд.
Існує безліч засобів, які завжди під рукою, і які легко використовувати для очищення духовки.
Якщо забруднення ще свіже, для очищення духовки можна скористатись сіллю. Коли сіль нагрівається, вона розпушує жирний наліт, що дозволяє легко його змити. Поки плита не охолола, потрібно розсипати сіль на деках та залишити в гарячій плиті на пів години, тримаючи дверцята зачиненими. Потім духовку слід помити та витерти насухо.