Смак солодкої молодої кукурудзи влітку стає традицією для багатьох із нас.
Цей смак, знайомий з дитинства, хочеться зберегти якомога довше.
Щоб зерна були соковитими, ніжними та зберігали свою природну солодкість, потрібно пам’ятати кілька простих хитрощів. Як швидко приготувати кукурудзу без втрати смаку, продемонстрував шеф-кухар Олександр Огороднік.
Кукурудзу він готує у мікрохвильовці.
Такого швидкого приготування кукурудзи ви ще не пробували. Потрібно всього три хвилини. Беремо паперовий рушник, обгортаємо ним кукурудзу та зволожуємо водою. Потім розміщуємо на тарілці й ставимо в мікрохвильову піч на 3-5 хвилин”, – розповідає Олександр Огороднік.
Коли виймемо з мікрохвильовки, натираємо вершковим маслом, солимо і насолоджуємося смаком дитинства.
“Лише три хвилини. Жодних каструль та води. А соковита, ароматна солодка кукурудза готова”, – додав шеф-кухар.
В Україні розпочався сезон солодкої кукурудзи, і на ринку вона помітно дешевшає.
Багато хто віддає перевагу кукурудзі у відвареному вигляді. Gazeta.ua розповість, як приготувати солодкий і ароматний качан кукурудзи вдома. При покупці обирайте качани лише в лушпинні, яке не має бути в’ялим. Край качана має бути трохи вологим на зломі зі стебла – це ознака свіжозірваного продукту.