Хоч який щедрий був би урожай квасолі, його можуть знищити жуків. Ці шкідники зазвичай з’являються в бобових одразу після збору урожаю.
Але існує кілька методів зберігання, які дозволять уникнути цієї проблеми, дізнаєтеся з Gazeta.ua.
Експерти надають п’ять надійних рекомендацій
1. Зберігайте квасолю в морозильній камері. Це найбільш дієвий метод. Заморожувати можна як суху, так і молоду квасолю.
2. Зберігання в скляній банці. Щоб у квасолі не з’явилися шкідники, які можуть знищити урожай і переміститися на інші продукти, банку необхідно щільно закрити кришкою. Внутрішньо можна розмістити головку часнику, розділену на зубчики. Це не зашкодить смаку квасолі, але ефективно відлякає шкідників.
3. Засипати квасолю в пластикову пляшку. Однак такий спосіб підходить лише для ідеально висушеної квасолі. На дно пляшки також рекомендується покласти головку часнику і лавровий лист. Важливо, щоб квасоля була сухою, інакше вона може швидко запліснявіти.
4. У горищі або підвалі. Якщо ви обрали цей спосіб зберігання, краще залишити квасолю на стеблах. Щоб гризуни не дотягнулися до врожаю, стебла квасолі слід перекласти висушеним кропом. Його аромат відлякає шкідників.
5. Щоб уникнути появи жуків, квасолю можна прогріти в духовці. Висока температура позбавить шкідників вже на стадії личинок. Після цього охолодіть квасолю, пересипте до банок або лотків і зберігайте в холодильнику або в шафі.
Городину охолоджують перед закладкою в погріб. Якщо одразу зсипати в одну купу, вона почне в’янути. Картоплю не слід зберігати з іншими культурами. Єдиний хороший сусід – буряки. Їх можна класти поверх бульб, оскільки вони вбирають зайву вологу. Інші овочі та фрукти краще тримати подалі від картоплі.
В осінній період господині заготовляють не лише консервацію на зиму, а й свіжі овочі. Наприклад, томати зберігаються протягом двох місяців, а морква може залишатися свіжою до року. Проте слід пам’ятати, що недостиглі чи перезрілі овочі не пролежать довго – швидко зіпсуються. Варто відбирати тільки ті, що не мають видимих пошкоджень. Також важливі умови та місце зберігання.