На кожній кухні завжди є безліч спецій, і для них не завжди вдається знайти оптимальне місце. Тому багато людей просто зберігають їх у пакетах.
Але це не зовсім зручно, адже інколи вони падають і можуть розсипатися. Gazeta.ua підготувала кілька порад, як ефективно зберігати спеції на кухні.
Зокрема, блогерка Олександра Чорій поділилася корисним лайфхаком для правильного зберігання спецій.
Для цього необхідно ножицями обрізати край упаковки, а потім трохи нижче нестандартної смужки — буквально 5 мм. Важливо не викидати цю частину. Почніть загортати упаковку з боку отвору. Зверху, на протилежний від відрізаного кута, потрібно надягти обрізану смужку.
Також важливо знати, коли спеціям прийшов час на смітник. Сушені трави зазвичай не псуються, цвіль чи бактерії в них не з’являються, а щодо комах — втрати аромату практично не спостерігаються. Але з часом спеції втрачають свої смакові якості.
Щоб перевірити якість спецій, візьміть щіпку і потерти між долонями. Хороші спеції повинні мати насичений колір та яскравий аромат. Якщо ж кольору немає, запах майже відсутній або неприємний, їх краще викинути.
Варто пам’ятати, що тепло негативно впливає на смак спецій, тому їх не слід зберігати біля плити. Найкраще вибрати темне і сухе місце для зберігання.
У спекотну погоду спеції на основі олії рекомендується перевести в холодильник, щоб зберегти їх смак. Це стосується меленого перцю, паприки, порошку чилі, маку, насіння гірчиці та кунжуту.
Досить часто яйця зберігають у холодильнику. Таким чином їх можна зберегти свіжими на довший період.
Втім, яйця можна зберегти і без низької температури. Але не забувайте, що в такому випадку термін їх придатності значно скорочуватиметься.