Малосольні хрусткі та ароматні огірки можуть стати смачним доповненням до столу вже через добу після засолювання.
Далі розповідаємо, як швидко та смачно приготувати малосольні огірки в домашніх умовах.
Рецепт малосольних огірків
Інгредієнти
літр води;
1 ст. л. солі;
2 кг огірків;
листя смородини, хрону або винограду;
головка часнику;
чайна ложка перцю горошком.
Приготування
На початку слід приготувати маринад. У каструлю наливаємо воду, насипаємо сіль і ставимо на вогонь. Після закипання та розчинення солі, знімаємо з плити та даємо охолонути (приблизно п’ять хвилин).
На дно банки укладаємо листя. Огірки миємо та готуємо – зрізаємо «попки». Далі викладаємо овочі у ємність. Часник очищаємо, нарізаємо та додаємо разом із перцем.
Зверху можна розкласти парасольки кропу або листя винограду. Заливаємо злегка охолодженим маринадом – він має бути теплим. Закриваємо банку кришкою та ставимо в холодильник після охолодження маринаду. Спробувати можна вже на наступний день.
Малосольні огірки – швидкий рецепт для однієї банки
Цей простий рецепт дозволяє насолодитися смачними огірками вже через кілька годин.
Для 2-літрової банки знадобляться:
1-1,5 кілограма огірків;
2 ст. л. солі;
листя вишні, хрону або суцвіття кропу;
10 г перцю чилі;
500-800 мл води;
головка часнику.
Приготування
Огірки миємо та замочуємо у воді на 20 хвилин, щоб вони залишилися хрусткими.
Листя промиваємо та великими шматочками нарізаємо. Перець ріжемо тонкими кружечками, а часник можна залишити цілим або розділити на половинки.
У банку викладаємо листя, часник, перець, корінь хрону та щільно розміщуємо огірки. Насипаємо сіль та заливаємо водою з нейтральним смаком або газованою.
Залишаємо на дві години при кімнатній температурі, а потім ще на три-чотири – у холодильнику. Малосольні огірки готові до вживання.
Зберегти літні огірки на зиму – мрія кожної господині. Особливо, якщо немає можливості тримати консервацію в погребі.
Пропонуємо вам рецепт, який дозволить насолоджуватись хрусткими огірками протягом всього холодного сезону, навіть якщо ви живете в квартирі.
Цей простий і надійний рецепт дозволить насолоджуватись смачними домашніми огірками навіть у міській квартирі.