Як звичайні морожені магазинні креветки перетворити на кулінарний шедевр

Креветки в пиві і до пива: рецепт смачної ароматної закуски Фото: скриншот

Заморожені креветки з магазину можуть стати основою закуски, яка вразить навіть найвибагливіших гастрономів.

Трохи спецій – і ви отримаєте ідеальну закуску для дружніх зустрічей.

“Приготування займає всього кілька хвилин. Відмовитися неможливо,” – ділиться рецептом суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.

Креветки в пиві і до пива

Складники:

Варено-морожені креветки – 600-800 г;

Часник – 5 зубчиків;

Масло – 50 г;

Темне пиво – 180 мл;

Пучок кропу;

Копчена паприка – 1 ч.л;

Сіль та перець за смаком.

Приготування

Часник очистіть і подрібніть.

У сковороді розтопіть масло, додайте часник та прогрівайте кілька секунд до розкриття аромату.

Викладіть креветки (можна не розморожувати) та швидко обсмажте на сильному вогні.

Додайте пиво, паприку, сіль і перець, зменшіть вогонь і тушкуйте 2-3 хвилини, щоб рідина трохи випарувалася.

Долайте подрібнену зелень.

Подавайте гарячими з соусом, що утворився в сковороді.

Після насиченого дня хочеться смачно повечеряти, але без тривалого готування. Легка вечеря — це не лише про швидкість, а й про користь.

Ось 10 простих ідей, які можна приготувати з доступних інгредієнтів. Ці страви не набриднуть і обов’язково стануть вашими фаворитами у повсякденному меню.